Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

auto szarpie i gaśnie.w jakich blokach szukac rozwiązania?

Diagnostyka VAG
ODPOWIEDZ
wandzik83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

auto szarpie i gaśnie.w jakich blokach szukac rozwiązania?

Post autor: wandzik83 » 24 wrz 2019, 14:08

witam. mam problem i nie wiem w jakich blokach szukac rozwiązania. auto w czasie jazdy coraz częściej tak szarpie,az wyhamowuje. przy dojezdzaniu do swiateł albo na postoju potrafi zgasnąc. zdarza sie to coraz częściej. po skanie wyskakuje błąd klap ale miałem go od roku (nawet rozebrałem kolektor i tak wszystko ok wiec pewnie jakis luz na osi). teraz zaczął sie pojawiac p0401 związany chyba z egr. i nie wiem czy to tego wina. wymieniłem filtr paliwa i sie zastanawiam czy moze pompa paliwa. nie wiem co moge wykluczyc. czy taki objaw moze powodowac skrzynia,turbina,pompa paliwa,wtryski. od jakich bloków pomiarowych zacząc szukanie.

zwonko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Janusz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: zwonko » 25 wrz 2019, 18:18

to TDI, więc słaby jestem w te klocki. Ale generalnie znając politykę VAGa, to będzie to samo co w 1.9TDI tylko że niektóre bloki będzie +1. Np. chyba od pompek jest w 1.9TDI kanał 023, pompowtrysków jest 4 w 1.9TDI bo silnik ma 4 cylindry, u Ciebie będzie ich więcej więc będzi 023+024. Ale już np. taki blok od turbiny bodajże 011 to już nie będzie raczej co szukać w 012. Podobnie będzie z 003 gdzie bodajże był EGR czy MAF, coś w ten deseń.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja