Maglownica Audi
części samochodowe
opony i alufelgi
Tarcze, hamulce

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu

ACC maksymalnie 153km/h

Elektryka
ODPOWIEDZ
pacholekck
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 73
Rejestracja: 12 mar 2018, 12:25
Lokalizacja: Kraków/Kielce

ACC maksymalnie 153km/h

Post autor: pacholekck » 10 wrz 2019, 11:07

Czy to normalne, że na tempomacie mogę ustawć maksymalnie 153km/h? Gdzieś ustawia się jakiś limit? Mam wrażenie, że kiedyś mogłem ustawiać więcej :)

Awatar użytkownika
qujot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 310
Rejestracja: 16 maja 2016, 21:09
Imię: Krzysztof
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2013
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 310KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: qujot » 10 wrz 2019, 22:18

Prawdopodobnie w kodowaniu radarów zmień region z USA na EU i będzie do 250 <okok>

pacholekck
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 73
Rejestracja: 12 mar 2018, 12:25
Lokalizacja: Kraków/Kielce

Post autor: pacholekck » 18 wrz 2019, 15:19

qujot pisze:Prawdopodobnie w kodowaniu radarów zmień region z USA na EU i będzie do 250 <okok>
Zmianiłem region w sterowniku 13 oraz chyba 5B na RoW i faktycznie tempomat mogę ustawiac do chyba 237km/h. Dzięki wielkie.

Mam jeszcze jedno pytanie, bo włączyłem sobie test zegarów przy zapalaniu auta, i tutaj wskazówka od prędkościomierza idzie od początku do końca, ale czerwone diody zapalają się tylko właśnie do około 153km/h. Myślałem, że ma to związek właśnie z tempomatem, ale nie. W sterowniku 17 region ustawiony na RoW. Wie ktoś jak to zmienić żeby zapalały się diody na całej tarczy?

[ Dodano: 2019-09-18, 15:19 ]
Podbonie przy tempomacie, świecą diody tylko do tych 153km/h (95mph).
Na filmie widać o co mi chodzi:



Ktoś wie co trzeba zmienić?

carlos777
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 1156
Rejestracja: 04 gru 2017, 14:21
Imię: Karol
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2012
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: DSG
Paliwo: Benzyna
Lokalizacja: Wałbrzych

Post autor: carlos777 » 18 wrz 2019, 18:44

Przekoduj całe Auto na Europę

pacholekck
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 73
Rejestracja: 12 mar 2018, 12:25
Lokalizacja: Kraków/Kielce

Post autor: pacholekck » 18 wrz 2019, 19:23

Masz na myśli wchodzenie w każdy sterownik i sprawdzanie kodowania czy jest tam dostępna opcja wyboru regionu, czy może robi się to jakoś inaczej?

carlos777
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 1156
Rejestracja: 04 gru 2017, 14:21
Imię: Karol
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2012
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: DSG
Paliwo: Benzyna
Lokalizacja: Wałbrzych

Post autor: carlos777 » 19 wrz 2019, 18:34

Problem może być w adaptacjach licznika, radaru lub kamery.
W MMI masz jednostki ustawione na Europę?

Awatar użytkownika
qujot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 310
Rejestracja: 16 maja 2016, 21:09
Imię: Krzysztof
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2013
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 310KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: qujot » 19 wrz 2019, 21:07

A to nie jest tak, że tych diod tam po prostu nie ma i nie będą świecić?

pacholekck
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 73
Rejestracja: 12 mar 2018, 12:25
Lokalizacja: Kraków/Kielce

Post autor: pacholekck » 23 wrz 2019, 14:18

carlos777 pisze:Problem może być w adaptacjach licznika, radaru lub kamery.
W MMI masz jednostki ustawione na Europę?
W MMI jednostki EU. W kodowaniu radaru i licznika region ustawiony na RoW. Kamera nie jestem pewien, sprawdzę jak będę miał chwilę.
qujot pisze:A to nie jest tak, że tych diod tam po prostu nie ma i nie będą świecić?
U innych w A7 widziałem, że świecą, ale nie wiem czy to były auta z USA.

yarowsc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 1122
Rejestracja: 10 sie 2017, 23:32
Imię: Jarek
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2013
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronik
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Lubuskie

Post autor: yarowsc » 23 wrz 2019, 14:41

jak masz aktywny "test wskaźników" w liczniku, to przy każdym włączeniu zapłonu wskazówki obrotomierza i prędkościomierza "lecą" do końca skali zakresu swojej pracy, dodatkowo równo ze wskazówką prędkościomierza zapalają się i w drodze powrotnej gasną czerwony diody LED ACC dookoła tarczy prędkości
R1200GS ADV LC

pacholekck
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 73
Rejestracja: 12 mar 2018, 12:25
Lokalizacja: Kraków/Kielce

Post autor: pacholekck » 24 wrz 2019, 08:35

yarowsc pisze:jak masz aktywny "test wskaźników" w liczniku, to przy każdym włączeniu zapłonu wskazówki obrotomierza i prędkościomierza "lecą" do końca skali zakresu swojej pracy, dodatkowo równo ze wskazówką prędkościomierza zapalają się i w drodze powrotnej gasną czerwony diody LED ACC dookoła tarczy prędkości
Tak powinno być, ale zobacz jak jest u mnie:


Diody zapalają się do około 153km/h (95mph). Maksymalnie do takiej prędkości mogłem też ustawić tempomat, ale kolega qujot podpowiedział, żeby zmienić w kodowaniu radarów region na RoW. Tak też zrobiłem i tempomat działa już do 241km/h. Niestety diody na liczniku cały czas zapalają się tylko do 153km/h (95mph), zarówno podczas używania tempomatu jak i przy teście zegarów.

yarowsc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Posty: 1122
Rejestracja: 10 sie 2017, 23:32
Imię: Jarek
Moje auto: A6 C7
Rocznik: 2013
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronik
Paliwo: Diesel
Lokalizacja: Lubuskie

Post autor: yarowsc » 24 wrz 2019, 09:28

skoro w liczniku region przestawiony, myślę że jedynym sposobem na sprawdzenie tego jest demontaż, rozebranie zegara i sprawdzenie czy są diody na płycie, czy może tarcza USA ma tylko podświetlenie "trójkątów ACC" do skali 153km/h, a w dalszej części do 250km/h pozostaje nieprzejrzysta

luknij tutaj;
https://moman.pl/pl/strona-glowna/1207- ... a-kmh.html
R1200GS ADV LC

ODPOWIEDZ

Wróć do „A7 4G (2010-2018)”


Akumulatory samochodowe Audi A6
hamulce