Witam, kupiłem niedawno a6 c5 z 2003 roku, i mam problem z ksenonami, na fisie jest pokazana żółta kontrolka świateł i obok strzaleczki góra i dół, i światła świeca w ziemię, 5m przed maska, dodatkowo nie działa tempomat, navi i otwieranie szyby guzikiem w tylnych prawych drzwiach, zaś guzikiem w przednich drzwiach bez problemu można tylna szybę otworzyć, dodatkowo gdy otwieram te drzwi na włączonym silniku oświetlenie wnętrza miga, próg w tych drzwiach też mogą, a na komputerze nie wyświetla się że drzwi są otwarte, jak Audi jest zgaszona wszystko świeci jak powinno. W drzwiach kierowcy nie działa centralny z kluczyka, podświetlenie progu nie działa, no i na komputerze też nie pokazuje że te drzwi są otwarte. Że jestem totalnie zielony w diagnostykę, pojechałem do czarodzieja miejscowego co takimi sprawami się zajmuje, podpial auto pod komputer i jedynie mógł z silnikiem się połączyć, z modułem komfortu, navi, radiem i ksenonami nie mógł złapać połączenia.
Macie jakieś pomysły? Jestem przerażony co tam się dzieje, czy to jest poważne?
Problem z ksenonami, i komunikacja VAG
- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Przy xenonach częstą usterką są uszkodzone czujniki poziomu ale może to mieć tez związek z tym że komp nie może się połaczyć ze sterownikiem. Przy tych autach podłączenie kompa jest obowiązkowe przed kupnem a nie po
Pozostałe problemy mogę być powiązane ze sobą ale nie muszą. Warto sprawdzić moduł komportu czy czasem do jego puszki nie dostała się woda (jest pod nogami kierowcy).