od kilku miesięcy mam problem z odpalaniem audi, zazwyczaj problem jest rano (mimo ze nie raz jest prawie 30 stopni) auto odpala kilkanaście sekund, gdy już odpali auto w przeciągu 10 godzin będzie odpalać praktycznie bezproblemowo,lecz teraz zaczely się zimniejsze dni i problem robi się coraz większy. Auto zwiedzilo już kilka warsztatow, ostatnio wymieniono części na prawie 15tys zł,
wymienione zostały: tłoki, regeneracja pomopwtryskow, glowica, pompa vacum, rozrząd, filtry, swiece zarowe, dwumas, sprzeglo, akumulator. Problem zaczął się w styczniu gdy po wlozeniu małego kompresora na wejście od zapalniczki zaczalem odpalać auto i dzieje się tak jak podaje w tym linku Może ktoś miał podobny problem i jest w stanie podzielić się jakas rada, mechanik proponuje żeby jeszcze raz zregenerować wtryski na gwarancji bo być może jest zle zregenerowany.
problem z odpalenie audi a6 c6
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Arczi33, zwracaj uwagę na odpowiednie działy, gdzie zakładasz temat i dobrze by było dopisać tag z symbolem motoru żeby było wiadomo o czym mowa.
_uwaga
_uwaga
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel