Dzięki niebawem będę to wszystko spinał to odezwę się i powiem jak wyszło i czy śmiga
[ Dodano: 2017-01-25, 21:41 ]
Witam

nie udało mi się znaleźć wiązki z końcówką "F" więc założyłem z końcówką "G" różni się kostką do wyłącznika ale na szczęście jest to proste do przerobienia jak mamy wyłącznik poduszki razem z kostką do niego

kostka wyłącznika jest 2 częściowa i wystarczyło przełożyć jeden element

wyłącznik i kubeczek udało mi się kupić od anglika... musiałem przedłużyć kable i założyć kubeczek w innym położeniu niż seryjne a mianowicie po prawej stronie schowka

to nawet lepiej bo po lewej tam gdzie powinien być mam założoną zmieniarkę cyfrową
Wszystko pospinałem zmieniłem kodowanie z 00306 na 010306 wykasowałem błąd złego kodowania itd ale nie mam lampki i tutaj zaczyna się problem bo założyłem chwilowo diodę do kostki od lampki sygnalizującej i wywala błąd zwarcia do plusa (z tym że jest to dioda 12v i migająca i może to tutaj jest problem) albo jak niema diody to że obwód lampki sygnalizującej jest rozwarty... błąd wywala tylko po przełączeniu wyłącznika w pozycję OFF dodatkowo zapala się kontrolka "AIRBAG" być może to przez ten błąd ale jak przekręcę wyłącznik na ON to kontrolka gaśnie ale błąd zostaje w pamięci sterownika... mam nadzieje że wyjaśniłem o co chodzi

No cóż zostało mi tylko szukanie lampki... i tutaj prośba do kolegi
bendzji, bo wspominał że ma taką lampkę czy nie mógł byś mi czasem kolego pożyczyć takiej lampki a być może jak obadał bym moją lampkę i tą twoją może udało by się jakoś mało inwazyjnie przełożyć lampkę do mojej ciemnej obudowy to wtedy bym ją od Ciebie odkupił albo może udało by mi się to jakoś pomalować żeby się nie odróżniało jakimś plast dipem czy coś ...