Byłem na regulacji zbieżności i okazuje się ,że mogłem kiedyś wpaść w dziurę i lekko zgiąć zwrotnicę bo nie mogli ustawić przedniego lewego koła .Wydruk wygląda następująco :
Ponoć aluminiowe elementy zawieszenia A6C7 są dość delikatne,w dodatku jeżdzę na felgach 20 .Chyba czeka mnie zmiana zwrotnicy,ale póki co jeżdzę bo auto prowadzi się jak po sznurku,nic nie ściąga ani nic.
Kolego przednimi sankami można wyregulować pochylenie. Nie chce sie nikomu tego robic. Przesunąc sanki troche w lewo i lewe kolo pojdzie troche w plusowa strone a prawe analogicznie bardziej w minus i można zrobić prawie rówbo po ok. -0.53 na strone.
Ja tam na zawieszenie nie narzekam, nalatane mam 180tys z czego 90tys na naszych drogach i na razie tylko wahacze wymieniałem z przodu reszta trzyma się bardzo dobrze, praktycznie od samego początku jeżdżę na 20 calach.
Ja od tego sezonu jezdze na 20. Przewaznie w trybie zawieszenia dynamic i tak sie przyzwyczailem,ze moglo by byc troche bardziej twardo. Jak wlaczylem wczoraj na comfort to masakra, strasznie miekkie. Chociaz przyjemniej sie pokonuje dziury,studzienki i "spiacych policjantow".
Ja mam najechane 78 tys i niestety z tą zbieżnością niezbyt fajnie.Bylem w ASO i powiedziano mi,że to dość często spotykane zjawisko szxzegolnie jak się jeździ na 20 lub 21..Poza tym auto sprawuje się super.