A6 C7 3.0 TDI Multitronic obroty silnika
A6 C7 3.0 TDI Multitronic obroty silnika
Witam wszystkich, ma problem z A6 C7 3.0 TDI skrzynia multitronic. Podczas normalnej jazdy czy szybszej czy wolniejszej ze stałą prędkością skrzynia zaczyna redukować biegi do takiego stopnia że obroty silnika wpadają na maksymalny pułap, zwalniam delikatnie gaz i jest ok. Po przeskanowaniu auta w skrzynia mam błąd 2225-ROD Unknown error code intermittent MIL ON. Po skasowaniu błędu auto tydzień czasu pracowało bez zarzutów. Potem znowu to samo, po kolejnym skasowaniu było wszystko ok przez 1 dzień. Błąd informuje o prędkości obrotowej silnika, nie wiem gdzie mogę szukać przyczyny w sterowniku skrzyni czy samym silniku
?

Jutro rozbieram skrzynie i wyciągam sterownik do sprawdzenia. Zobaczymy czy pomoże
??
[ Dodano: 2019-05-29, 13:44 ]
![Obrazek]()
Temat rozwiązany: po odpięciu wtyczki do sterownika skrzyni ukazały się zalane i zaśniedziale styki od wody. Wyczyszczono zakonserwowano i działa bez problemu.
Tylko pytanie jak się tam woda dostała
?
[ Dodano: 2019-05-29, 13:45 ]
![Obrazek]()

[ Dodano: 2019-05-29, 13:44 ]
Temat rozwiązany: po odpięciu wtyczki do sterownika skrzyni ukazały się zalane i zaśniedziale styki od wody. Wyczyszczono zakonserwowano i działa bez problemu.
Tylko pytanie jak się tam woda dostała

[ Dodano: 2019-05-29, 13:45 ]