2 miesiace dopiero.sudan pisze:Jak dlugo juz jezdzisz na tych soczewkach hella evox ? Chodzi mi o to jak sie sprawuja po dluzszym okresie czasu.yatta pisze:Nie chodzi o uszkodzenie, tylko o budowe. Ja u siebie zalozylem hella evox 2.0 - jest moc.
Słabe światło reflektory xenon w Audi A6 C6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Czy orientuje się ktoś z Was czy po zamontowaniu soczewek EVOX-R 2.0 bez problemu podłącza się zapłonnik do żarników D2S w lampie? Czy potrzebna jest jakaś przejściówka. Pytam dlatego że fabrycznie w helli E55 zapłonnik mocowany jest do żarnika i odbłyśnika. A w tym Ewox-ie przy soczewce nie ma tego uchwytu do mocowania zapłonnika, jest za to w zestawie taki plastikowo-metalowy pierścień który montuje się na żarnik i on go trzyma. Czy właśnie ten pierścięn pełni role uchwytu zapłonnika?
A6 C6 3.0.TDI QUATTRO 225PS-BMK manual 2005r
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
Jeśli dobrze pamiętam to w tym temacie któryś kolega pisał, że potrzebna jest przedłużaka bo kabelki nie starcza ją. Musisz poczytać, temat nie jest taki długi.
Temat na forum Audi A6 C5 AFN. Paliwa w zbiorniku.
-
- Forum Audi A6 / A7
Czy ktoś z Was po wypolerowaniu klolsza przedniego reflektora zabezpieczał go folią bezbarwną np:3M lub inną.
Chodzi mi o to że po polerce trzeba ten poliwenglan czymś zabezpieczyć bo znowu zmatowieje. Fabrycznie jest to jakiś specjalny lakier-powłoka. Niestety z biegiem lat nasze lampy tracą "blask".
Chodzi o to żeby zabezpieczenie było dość trwałe i nie trzeba było co jakiś czas "zabezpieczać jakąś chemią"
Więc wydaje mi się że bezbarwna folia mogła by być ciekawą alternatywą.
Coś takiego jak na tym filmiku:
Chodzi mi o to że po polerce trzeba ten poliwenglan czymś zabezpieczyć bo znowu zmatowieje. Fabrycznie jest to jakiś specjalny lakier-powłoka. Niestety z biegiem lat nasze lampy tracą "blask".
Chodzi o to żeby zabezpieczenie było dość trwałe i nie trzeba było co jakiś czas "zabezpieczać jakąś chemią"
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
Pisałem już o tym gdzieś poprzednio. Temat sprawdzony w C5 kilka lat temu i do dziś bez zmian.gozdzik77 pisze:Czy ktoś z Was po wypolerowaniu klolsza przedniego reflektora zabezpieczał go folią bezbarwną np:3M lub inną.
Tylko lakier bezbarwny UV - Motip, ColorMatic 2K Finish.
Stoi przygotowany na półce i czeka aż się wezmę za ten zabieg w obecnym C6, jak znikną pyłki z powietrza. Nie znam lepszego rozwiązania a temat przerobiłem dogłębnie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
Tak.
Jeśli kogoś interesuje, to zabieg w A6 przeprowadzony z lakierowaniem.
Lampa przed:
![Obrazek]()
i po:
![Obrazek]()
Dorzuciłem jeszcze zdjęcie lampy w C5 2 lata po zabiegu, brudna:
![Obrazek]()
Po lakierowaniu szlif 2000 -> 2500, potem polerka TURBEM K2.
Jeśli kogoś interesuje, to zabieg w A6 przeprowadzony z lakierowaniem.
Lampa przed:
i po:
Dorzuciłem jeszcze zdjęcie lampy w C5 2 lata po zabiegu, brudna:
Po lakierowaniu szlif 2000 -> 2500, potem polerka TURBEM K2.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez jankes1878, łącznie zmieniany 7 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Re:
Znalazłeś odpowiedź na swoje pytanie? Też poszukuje tej informacji bo stoję z robotą...gozdzik77 pisze: ↑06 mar 2019, 10:32Czy orientuje się ktoś z Was czy po zamontowaniu soczewek EVOX-R 2.0 bez problemu podłącza się zapłonnik do żarników D2S w lampie? Czy potrzebna jest jakaś przejściówka. Pytam dlatego że fabrycznie w helli E55 zapłonnik mocowany jest do żarnika i odbłyśnika. A w tym Ewox-ie przy soczewce nie ma tego uchwytu do mocowania zapłonnika, jest za to w zestawie taki plastikowo-metalowy pierścień który montuje się na żarnik i on go trzyma. Czy właśnie ten pierścięn pełni role uchwytu zapłonnika?

-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [ A6 C6] Słabe światło ( ksenon) w Audi C6
Nie znalazłem rozwiązania tej sprawy. Koniec końców zdecydowałem się na regeneracje swoich odbłyśników i powiem Ci szczerze że nie żałuję światła teraz mają taką moc że w nocy robi się dzień.Właśnie dlatego nie zamontowałem tych evox-ów że nie wiedziałem czy ten zapłonnik da się zamontować. Jak jeszcze możesz to przemyśl czy warto evoxy czy regeneracja. Jak masz biksenon nie skrętny to lamp nie trzeba rozklejać żeby wymontować soczewkę.
Ja nie żałuję i polecam regenerację. Ja swoje odbłyśniki wysyłałem do Firmy Hubert Cugier. koszt ok. 250zł.
Ja nie żałuję i polecam regenerację. Ja swoje odbłyśniki wysyłałem do Firmy Hubert Cugier. koszt ok. 250zł.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
Re: [ A6 C6] Słabe światło ( ksenon) w Audi C6
wszystko da się zamontować tylko kupując musisz wiedzieć czy do D2S czy do D3S. Ja mam w polifcie D3S, kupiłem i bez problemu wymieniłem