[AJP 1.8 125 KM] Problem z odpalaniem
[AJP 1.8 125 KM] Problem z odpalaniem
Witam, jakieś 2tyg temu zakupiłem A6c5 1.8 125km w avancie. Niweluje teraz wszelakie usterki ale z jedną mam kłopot. Chodzi o to że samochód praktycznie za każdym razem odpala dopiero za drugim razem (pokrece chwilę tak z 3sec, odpuszczę i dopiero pali ładnie) posiadam gaz sekwencyjny z lovato, nie wywala żadnych błędów i szczerze nie wiem w czym może być problem. Czy jest na tym forum osoba która by mi pomogła? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
MesT, rozumiem że z benzyną odpala bez problemu?
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
W takich przypadkach pierwsze co się robi to:
1) spórbuj gasić samochód na benzynie, przejedź ostatnie 10km na benzynie (sprawdzenie czy gaz nie rozlegulowuje korekt)
2) zakręca się gaz na butli i wtedy zapalaj (być może puszcza gaz podciśnieniem)
3) palenie z kilkukrotnym przekreceniem kluczyka (dopompowanie cisnienia na pompie, sprawdzenie czy to nie pompa)
4 odpalenie awaryjne na gazie (sprawdzenie czy to nie pompa)
1) spórbuj gasić samochód na benzynie, przejedź ostatnie 10km na benzynie (sprawdzenie czy gaz nie rozlegulowuje korekt)
2) zakręca się gaz na butli i wtedy zapalaj (być może puszcza gaz podciśnieniem)
3) palenie z kilkukrotnym przekreceniem kluczyka (dopompowanie cisnienia na pompie, sprawdzenie czy to nie pompa)
4 odpalenie awaryjne na gazie (sprawdzenie czy to nie pompa)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
Da się tylko trzeba użyć starożytnej magii. Nie jakieś nowoczesnej. Będziesz potrzebował oko gorgony, szpon nietoperza i kopyto wielbłąd. Jak skompletujesz to się odezwij na pw, wyślę Ci zaklęcie.
A tak serio o ile gazman nie zablokował (a właściwie ustalił liczbę prób ba 0) to się da. Trzeba znaleźć jaki sterownik i w instrukcji jest procedura "opalania awaryjnego" na gazie.
Jak zablokował to kabel laptop przestawić liczbę prób i gotowe.
A tak serio o ile gazman nie zablokował (a właściwie ustalił liczbę prób ba 0) to się da. Trzeba znaleźć jaki sterownik i w instrukcji jest procedura "opalania awaryjnego" na gazie.
Jak zablokował to kabel laptop przestawić liczbę prób i gotowe.