Wymiana Symphony na RNS
-
- Forum Audi A6 / A7
Wymiana Symphony na RNS
Cześć i czołem forumowicze! Od pewnego czasu nosze się z planem instalacji fabrycznej nawigacji do mojej C5tki. Obecnie posiadam duże radio (Symphony II) i chciałbym je zmienić na RNS-D lub RNS-E. Z tego co wiem to RNS-D nie ma już aktualnych map, więc poza dużym ekranem nie oferuje sobą zbyt wiele, natomiast RNS-E posiada mapy oraz sloty SD. I tutaj pojawia się problem. Czego potrzebuje, aby zainstalować RNS-D? Z tego co się dowiedziałem potrzebuje wersji DX, ale dodatkowo chciałbym aby navi komunikowała się z FISem. Widziałem że są wersje RNS-D z wbudowanym TMC, wtedy nie trzeba dokupywać osobnego tunera TMC? W przypadku RNS-E chyba sprawa zamyka się na podpięciu anten i przejściówce ISO, chyba że się mylę. Pozdrawiam
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Jak już zmieniać to na rns-e.
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.