Witam.
Przymierzam się do zbudowania car audio od mat wygłuszających po nowa skrzynie basową.
W planie mam wymianę radia, głośników dodać wzmacniacz w sumie dwa i zbudować skrzynie basowa. Moje pytanie odnosi się jakie głośniki do tylnych drzwi? nisko, wysoko tonowe czy basowe,a może tez dwu drożne tylko w jednym głośniku?? na przód zestaw dwu drożny odseparowany w bagażniku mam plan wyeksponować dwa wzmacniacze po bokach a na środku w miejscu na kolo zapasowe zbudować skrzynie basową i też pytanie czy wystarczy miejsca na skrzynie basową w owym miejscu? wstępny projekt mam ale nie wiem czy z miejscem będzie wystarczająco na ową skrzynie z głośnika ok 25cm. Jakieś porady lub sugestie?
budowa car audio
Najlepiej zagra połączenie przód zestaw odseparowany + tył dwudrożny + sub w bagażniku. Co do bagaznika i suba zalezy jakiej muzy sluchasz jesli szybkiej to mała zamknieta skrzynia jak chcez zeby bas zaszalał to cos z bas reflex. piec najlepiej 4kanały + osobno na sub . w Poprzedniej furce przebiłem poziom 140db
Przeróbki - rzeźby to JA
Hey ja również przymierzam się do całkowitej zmiany audio w mojej a6. Może MISQ podpowiesz z jakich firm głośniki kupić i resztę sprzętu aby po montażu był efekt dobrego audio a nie charczenia i szumu bo sprzęt okazał się kichą i nie jest to tak jak było w aukcji napisane ha ha. Może jakieś linki z projektami car audio. Słyszałem że w poszczególnych wersjach samochodu czy to kombi albo sedan inny rodzaj skrzyni mam na myśli że w jednej jest głośnik montowany magnesem na zewnątrz w innej do wewnątrz a jeszcze inne są że głośnika nie widać bo cały zamknięty jest w środku.