[a6 c5 1,9tdi variant] jaki zestaw cb
- piterrr A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dokładnie jak kolega Darek 2.5tdi, mówi. kup unidena 510 lub 520. ja miałem unidena 510, kilka alanów, a obecnie (jeszcze) alan 102. ale zdecyduje się na 520. ÂŻona ma u siebie w a3 520 i bardzo ładnie zbiera. a antena to magnesówka gługość jakieś 150cm. przy 200km/h sztywna. pozdro
Full Led i Full Led Matrix
- piterrr A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.4 177KM
- Skrzynia: Manual
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
Ja jeszcze w A4 miałem Pr. Harry II i byłem zadowolony. Pamietam ze kupilem je za 50zł :-D a sprzedałem na allegro za 460 :lol:
Pamietam tez jak przeciagałem kabel na klape... tak kijowo złapalem kabel ze niezauwazylem jak ciagnałem go ze zamyka sie klapa od bagola.. Wiecie jaka jest szczelina jak sie zamknie bagaznik. Zamknał sie razem z moim palcem w srodku.... nie macie pojecia co za bol..... az mnie teraz jak pomysle jeszcze skreca :-?
Pamietam tez jak przeciagałem kabel na klape... tak kijowo złapalem kabel ze niezauwazylem jak ciagnałem go ze zamyka sie klapa od bagola.. Wiecie jaka jest szczelina jak sie zamknie bagaznik. Zamknał sie razem z moim palcem w srodku.... nie macie pojecia co za bol..... az mnie teraz jak pomysle jeszcze skreca :-?
slavi16 zestrojenie zestawu jak to napisałeś nie zapewni nikomu że nie bedzie pisków bo piski w odbiorze będą jak sie będą nakładały rozmowy to jest normalne na cb a nalezy dostroić antene bo jeśli sie tego nie zrobi można spalić końcówke mocy w radyjkuslavi16 pisze:Nie wiem, kolego, czy uda Ci się złożyć jakiś funcjonalny zestaw za te pieniądze, ale można poszukać.Lechu pisze:Szukam zestawu do ok 250 zl
Nie zapomnij tylko o zestrojeniu zestawu, bo zamiast rozmowy, będą tylko piski i zakłócenia :-P
slavi16 pisze:Nie wiem, kolego, czy uda Ci się złożyć jakiś funcjonalny zestaw za te pieniądze, ale można poszukać.Lechu pisze:Szukam zestawu do ok 250 zl
Nie zapomnij tylko o zestrojeniu zestawu, bo zamiast rozmowy, będą tylko piski i zakłócenia :-P
W zupełności można za te pieniądze, jakiegos prostego alana i byle jaką antene i do rozmowy na 19 spokojnie wystarczy. Nie oszukujmy sie do tego celu wystarczy malutki zasięg paru km, co innego jak ktoś jest radioamatorem...
Jezdze od dobrych 6 lat z CB trasami przez całą Polske regularnie, fakt mam przyzwoite radio, ale antenke jakiegoś słabego Midlanda na magnes, i w 110% zawsze mi wystarczało. A w ostatnich 2-3 latach, tyle ludzi ma CB (na wschodzie Polski to CB chyba obowiązkowe wyposażenie czasem sie juz śmieje 95% aut ma trasie ma CB) ze praktycznie jak jade przez całą Polske ponad 500km to wogóle sie nie odzywam i nie pytam, bo ludzi jest tak duzo ze ciągle gadają i pytają, że zasięg to by chyba z 500m mojego radia wystarczył i tak bym wszystko wiedział co na drodze

Jak juz pisalem wczesniej, "tłok" jaki panuje na kanale 19 i wszechobecność CB radio w ogromnej ilosci aut na trasach Polski, nie wymaga nie wiadomo jakiego sprzetu. Nie jest to argument zeby nie kupować dobrego radia i dobrej anteny, ale jak ktoś nie ma kasy to i tanie radia i anteny wystarczą (choc niestety nie wszystko co najtansze dobrze działa).danek_22 pisze:na byle jakiej antence będziesz miał byle jaki odbiór
Oczywiscie ze na dobrym radiu i porzadnej antenie odbiór jest lepszy i bardziej "komfortowy". Troche jak i z radiem FM, byle jakie bedzie odbierac i wiadomości w mono jakoś odbierzesz, ale jak chcesz mieć dobrą jakość z dala od miasta i duzych nadajnikow to potrzeba, dobre radio i dobra antene FM.
- danek_22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Tak ale jeżeli chodzi o antenę to te najtańsze nie są nawet lutowane tylko poszczególne elementy są zaciskane nawet niezgrzewane i nie każdą da sie zestroić już nie chodzi mi o to żeby swr był 1 ale nawet do 1.5 trudno zejść , a jak kupisz tak jak pisałes antene midlanda np. ml-145 to nie jest już aż taki kosmiczny wydatek a i odbiór będziesz miał lepszy nawet na słabszym radiu, zawsze lepiej kupic lepsza antenę niz lepsze radio bo nawet na najlepszym radiu przy słabej anteny będą szumy i trzaski nic pozatym a przy nawet najsłabszym radiu i dobrej antenie (oczywiście w granicach rozsądku ) już bedzie to dzałało w miarę czyściej. Ja mam Johnsona II i niezamienił bym go na nic innego chyba że na Jacksona
radio z ASC na miasto to jest jednak duża wygoda 

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- danek_22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
wiem 
jeździłem z nia jakiś czas potem był texas, alaska,alan 9-plus,husler ic-100,missisipi,sirio omega 27 mag. teraz jeżdzę z dakotą ale mój kolega jeździ z ML-145 midlanda juz 2 lata i ma do niej podpiętego Taylora III i nienarzeka raz zmieniłem mu tylko kabel bo przełamał mu się, najlepiej sprawowała sie alaska

jeździłem z nia jakiś czas potem był texas, alaska,alan 9-plus,husler ic-100,missisipi,sirio omega 27 mag. teraz jeżdzę z dakotą ale mój kolega jeździ z ML-145 midlanda juz 2 lata i ma do niej podpiętego Taylora III i nienarzeka raz zmieniłem mu tylko kabel bo przełamał mu się, najlepiej sprawowała sie alaska