A6 C7 Nie rozpoznaje kluczyka - Keyless Go
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie ma opcji żeby był nie dostępny a auto odpala.MaTyS pisze:Nic o tym nie pisałeś ale jeżeli sprawdziłeś błędy to rozumię, że moduł [05] - Access/Start Authorization masz dostępny ... ?
[ Dodano: 2019-02-25, 07:38 ]
Mam pytanie. Od kiedy pojawia ci się ten problem.pszemko pisze:Antena zlokalizowana - wszystko wygląda na fabryczne, ale dla spokoju sumienia zamówiłem. W przyszłym tygodniu powinna przyjść. Jak podmienię to dam znać co i jak.
Pozdrawiam
Możesz wrzucić lub wysłać mi skana może być z vcdsa
A6 C6 3.0T 433KM/550NM Było.
A6 C7 2.0 TDI 215KM/450NM Było.
A7 3.0 TDI 307KM/644NM Jest!
PP AUTO CENTER
Doposażanie|Tuning|Hamownia
A6 C7 2.0 TDI 215KM/450NM Było.
A7 3.0 TDI 307KM/644NM Jest!
PP AUTO CENTER
Doposażanie|Tuning|Hamownia
MaTyS pisze:Nic o tym nie pisałeś ale jeżeli sprawdziłeś błędy to rozumię, że moduł [05] - Access/Start Authorization masz dostępny ... ?
Nie mam dostępu do tego modułu ponieważ nie dysponuję VCDSem, byłem u mechanika i podpinał VCDSa i dodatkowo inny tester i na żadnym nie pokazało błędów.
Co do lokalizacji anteny- trzeba sciągnąć mieszek zmiany biegów, pózniej wyciągnąć panel MMI i w dolnej jego części jest antena. Przykręcona na jedną śrubę, jedna wtyczka.
Antena wymieniona i nie pomogło.
Kupiłem auto z takim problemem, użytkuję już tak około 3 miesięcy.
Kodowanie sprawdzone, wydaje się być wszystko OK.
Ale mam pytanie jeszcze o lokalizację anten- jedna jest w tunelu środkowym, druga we wnęce koła zapasowego, a trzeciej nie mogę zlokalizować. Ktoś pomoże ?
[ Dodano: 2019-03-05, 12:09 ]
Jeszcze jedno pytanie- gdzie w VCDS podejrzeć parametry na żywo anten KESSY ?
Ale mam pytanie jeszcze o lokalizację anten- jedna jest w tunelu środkowym, druga we wnęce koła zapasowego, a trzeciej nie mogę zlokalizować. Ktoś pomoże ?
[ Dodano: 2019-03-05, 12:09 ]
Jeszcze jedno pytanie- gdzie w VCDS podejrzeć parametry na żywo anten KESSY ?
Panowie - nie rozumiemy się.
Keyless entry - czyli wsiadanie do auta bez wyciągania kluczyka z kieszeni- tego moja auto nie ma i nigdy nie miało i nie chcę żeby miało - w ogóle zapomnijmy o tym.
Keyless Go - odpalanie auta bez wyciągania kluczyka przyciskiem Start/Stop - to każde A6 C7 powinno mięc (chyba że nie mam racji). U mnie przy naciśnięciu przycisku wyskakuje komunikat że nie rozpoznaje kluczyka i trzeba go przyłożyć za każdym razem do deski.
Keyless entry - czyli wsiadanie do auta bez wyciągania kluczyka z kieszeni- tego moja auto nie ma i nigdy nie miało i nie chcę żeby miało - w ogóle zapomnijmy o tym.
Keyless Go - odpalanie auta bez wyciągania kluczyka przyciskiem Start/Stop - to każde A6 C7 powinno mięc (chyba że nie mam racji). U mnie przy naciśnięciu przycisku wyskakuje komunikat że nie rozpoznaje kluczyka i trzeba go przyłożyć za każdym razem do deski.
- wozio
- Forum Audi A6 / A7
pszemko
Ja tak miałem w Skodzie Superb gdzie po wymianie baterii padła możliwość otwierania drzwi bez kluczyka jak również możliwość odpalenia auta. Odpalanie auta tym kluczykiem tylko po przyłożeniu do wyznaczonego miejsca ale niestety nie zawsze działa.
Wciskając przycisk ryglowania na pilocie drzwi otwierają się...
Wyglądało to jak by padł immobiliser w kluczyku. Jak wyciągnąłem kluczyk zapasowy to wszystko działa.
Wydaje mi się że musisz podjechać do serwisu to powinni temat ogarnąć.
p.s. ja jeszcze z uszkodzonym kluczykiem nie dotarłem do serwisu, będę za ok 5000 km więc jak mi się wyjasni a temat nie zostanie ogarnięty to napiszę co w moim przypadku zrobił serwis.
Ja tak miałem w Skodzie Superb gdzie po wymianie baterii padła możliwość otwierania drzwi bez kluczyka jak również możliwość odpalenia auta. Odpalanie auta tym kluczykiem tylko po przyłożeniu do wyznaczonego miejsca ale niestety nie zawsze działa.
Wciskając przycisk ryglowania na pilocie drzwi otwierają się...
Wyglądało to jak by padł immobiliser w kluczyku. Jak wyciągnąłem kluczyk zapasowy to wszystko działa.
Wydaje mi się że musisz podjechać do serwisu to powinni temat ogarnąć.
p.s. ja jeszcze z uszkodzonym kluczykiem nie dotarłem do serwisu, będę za ok 5000 km więc jak mi się wyjasni a temat nie zostanie ogarnięty to napiszę co w moim przypadku zrobił serwis.
Było:
wiele różnych w tym kilka AUDI
Jest:
AUDI A6 C7
wiele różnych w tym kilka AUDI
Jest:
AUDI A6 C7