Po pierwsze, witam serdecznie wszystkich uzytkownikow forum!
Od pewnego czasu borykam sie z pewnym problemem i mam nadzieje ze ktos ze zgromadzonych bedzie w stanie mi pomóc oraz byc moze spotkal sie juz z podobnym przypadkiem.
Kupilem Audi A5 2014 2.0TDI z automatyczna skrzynia biegow CVT multitronic. Auto zostalo kupione z aukcji jako powypadkowe - rozbity przód byl do roboty ale teraz zostalo juz w pelni naprawione i gdyby nie skrzynia powinno byc sprawne.
Do sedna, skrzynia biegów po uruchomieniu jest na biegu neutralnym na kazdym biegu. Jest to dziwne zjawisko poniewaz przemieniajac biegi powiedzmy z P na D badz na bieg R, slychac ze auto reaguje na biegi poniewaz zalacza sie pompa i slychac ze miesza olej w skrzyni ale auto nie rusza z miejsca.
Auto podlaczylem pod oryginalnego VAGCOMA, wszystkie bledy zostaly wykasowane po wypadku a sam VAGCOM nie pokazuje zadnych bledów jezeli chodzi o skrzynie biegów jak i cale auto.
Moje pytanie to czy po wypadku skrzynia jest w jakims trybie awaryjnym? Powinienem zrobic jakas adaptacje/procedure? Co jest powodem tego ze auto nie chce ruszyc z miejsca i wszedzie jest bieg neutralny? Kompletnie zbledlem w tym temacie, na poczatku myslalem ze to sterownik ale VAGCOM nic nie pokazuje.
Bardzo prosze o pomoc w, szczegolnie jezeli ktos juz poprzednio spotkal sie z takim problemem.
Dziekuje