Dzięki Wam za pomoc
Ja posiadam 2.4 benzynę A6 C6
Wychodzi mi z tej strony że SYNPOWER XL-III C3 5W30 ale pytanko bo też mam Castrol 5W40 więc czy pozostać przy tych wartościach i zakupić czy zakupić rzadszy ?
Chyba zakupie ten co myślicie ?
http://www.iparts.pl/czesc/olej-syntety ... 27558.html
[A6 C5 2,8 Quattro] olej silnikowy Mobil vs. Castrol 10w40
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
A6C5 2.8 quattro liqui moly czy millers czy valvoline
Witam pytanie ktory bedzie lepszy do 2.8 v6
MILLERS XF LONGLIFE 5W40 , liqui moly top tec 4100 5w/40 czy VALVOLINE MAXLIFE 5W40
ostatnio jezdzilem na Mobil 1 5w/50 ale przestali go produkowac i przed wymiana mysle zeby wybrac jeden z trzech w/w musi byc pelny syntetyk
chcialbym informacji jak u Was sie spisuja jakie osiagaja temperatury ,zuzycie itp
oraz czy na pewno powyzsze oleje spelniaja normy do mojego silnika chociaz po doborze katalogowym do auta miedzy innymi te byly dedykowane
MILLERS XF LONGLIFE 5W40 , liqui moly top tec 4100 5w/40 czy VALVOLINE MAXLIFE 5W40
ostatnio jezdzilem na Mobil 1 5w/50 ale przestali go produkowac i przed wymiana mysle zeby wybrac jeden z trzech w/w musi byc pelny syntetyk
chcialbym informacji jak u Was sie spisuja jakie osiagaja temperatury ,zuzycie itp
oraz czy na pewno powyzsze oleje spelniaja normy do mojego silnika chociaz po doborze katalogowym do auta miedzy innymi te byly dedykowane
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
Re: A6C5 2.8 quattro liqui moly czy millers czy valvoline
z tych co wymieniles millers jako jedyny jest pelnym syntetykiem. 5w50 to dobry jest do starych samochodow co siorbia olej albo w klimat cieplejszy jak polska (wyjatki to tor i nie zwykle 2.8 tylko cos do zadan specjalnych i przystosowany pod taki uklad smarowania)rokob33 pisze:Witam pytanie ktory bedzie lepszy do 2.8 v6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
Re: A6C5 2.8 quattro liqui moly czy millers czy valvoline
czyli rozumiem ze ten valvoline i liqui to jakies hydrokraki mieszanki i na bank nie sa w pelni syntetykami?piotrek24dm pisze:z tych co wymieniles millers jako jedyny jest pelnym syntetykiem. 5w50 to dobry jest do starych samochodow co siorbia olej albo w klimat cieplejszy jak polska (wyjatki to tor i nie zwykle 2.8 tylko cos do zadan specjalnych i przystosowany pod taki uklad smarowania)rokob33 pisze:Witam pytanie ktory bedzie lepszy do 2.8 v6
mozesz zerknac czy ten millers bedzie ok jezeli chodzi o te wszystkie normy do mojego silnika bo juz sie gubie w tym
https://allegro.pl/oferta/millers-oils-xf-longlife-5w40-c3-sn-cf-5l-7840372015
[ Dodano: 2019-03-23, 13:23 ]
Witam silnik 2.8 v6 142kw 193km mam jeszcze jeden olej na uwadze co o nim myslicie? Full saps bo jest jeszcze mid saps ale z tego co wyczytalem full saps do mojego silnika bedzie lepszyQuash pisze:O ile mnie pamięć nie myli to ENV C2 jest olejem robionym pod silniki i normy Japońskich silników. MST jest olejem niskopopiołowym dla silników z dpfem i z wysokowydajnymi katalizatorami. A XL-III jest olejem long life przeznaczonym do wymiany co 30tys kilometrow ( czego nie zalecam ) i z aprobaa chyba VW. Do jakiego silnika chcesz ten olej ?
https://allegro.pl/oferta/millers-oils-trident-5w40-professional-a3-b4-7l-7834385627