[a6 c4]Pytanie o lampy?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[a6 c4]Pytanie o lampy?
Witam mam takie nietypowe pytanko, mam a6 c4 2,5 tdi z 95' mam przednie lampy soczewkowe, czy można je przerobić na xenony? Zaznaczam że oznaczenie na lampie jest o2
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ale top zależy czy chcesz mieś org czy wstawić chińszczyznę
jak org to wymiana lamp i część instalacji koszt chyba około 1500-2000 zł (kolega kiedyś zmieniał)
jak hidy to tylko wstawiasz zamiast zwykłych żarówek bez żadnych przeróbek koszt 250zł (allegro)
i teraz uzyszysz kilka wersji na używanie chińszczyzny jakie to jest złe :-P i niezgodne z przepisami
w sumie to jest prawda że mogą tobie zabrać dowód i to jest niebezpieczne dla innych użytkowników bo oślepiają jak wstawisz to od razu jedź na ustawienie świateł
ja osobiście korzystam z hidów
jak org to wymiana lamp i część instalacji koszt chyba około 1500-2000 zł (kolega kiedyś zmieniał)
jak hidy to tylko wstawiasz zamiast zwykłych żarówek bez żadnych przeróbek koszt 250zł (allegro)
i teraz uzyszysz kilka wersji na używanie chińszczyzny jakie to jest złe :-P i niezgodne z przepisami
w sumie to jest prawda że mogą tobie zabrać dowód i to jest niebezpieczne dla innych użytkowników bo oślepiają jak wstawisz to od razu jedź na ustawienie świateł
Eee, moja klawiatura też jest z Chin i ją chwalę, ale nigdy nie pochwalę chińskiego Hid'a w reflektorze halogenowym.syper pisze:i teraz uzyszysz kilka wersji na używanie chińszczyzny jakie to jest złe :-P i niezgodne z przepisami
Najmniejszym złem jest wymiana reflektorów, co kosztuje około 1500zł,
małym złem jest również przeróbka samej soczewki, np. na biksenon (ok 300-400zł),
dużym złem jest montaż samego hid'a w soczewce halogenowej (ok 180zł).
Zrobisz jak uważasz.
Pozdrawiam.
Do czasu.PAGOR pisze:sam mam HID-y i kilka kontroli policyjnych już miałem nikt mi dowodu nie zabrał
To tylko moje własne zdanie, od tego jest forum by je wyrażać. To, że ty twierdzisz inaczej nie oznacza, że masz kogoś zmieszać z błotem. Ja tylko odpowiedziałem na pytanie z pierwszego postu i podałem przykładowe ceny.
Pozdrawiam
Na pytanie jaki ma być filtr uv nie da się jednoznacznie odpowiedzieć. Filtr taki ma zabezpieczać odbłyśnik przed matowieniem. Na pewno taki filtr posiadają markowe żarniki philips lub osram, w przypadku pozostałych produktów z Chin to już loteria, jedne będą działać inne mogą zepsuć odbłyśniki.krs2919 pisze:to przy zakupie xenów jakie trzeba kupić? jaki ma być filtr uv?