Wracam z pytaniami dotyczącymi ogarnięcia lamp z tyłu w Audi A7 przedlift z USA.
Moja sytuacja wygląda tak:
Tak jak wcześniej pisałem, lampy wewnętrzne z USA mają diody od stopu i od kierunku na jednym obwodzie (pinie), więc samo przelutowanie diod na pomarańczowe nic nie da. Najpierw kupiłem więc europejskie lampy wewnętrzne, a w zewnętrznych przelutowałem diody od kierunku na kolor amber. Odcień kierunkowskazu w lampie zewnętrznej był jednak inny niż w wewnętrznej, dlatego zakupiłem również europejskie zewnętrzne.
Mam więc teraz komplet lamp europejskich, przerobione wtyczki, że pasują do lamp (między USA i EU jest delikatna różnica we wtyczce) oraz zrobione kodowanie takie jak podawałem wyżej:
- lampy zewnętrzne działają już tak jak trzeba
- lampy wewnętrzne działają całe oprócz kierunkowskazu
- razem z kierunkowskazem migają markery
Wiem, że brakuje mi kabla z sygnałem kierunkowskazu w lampach wewnętrznych. Myślałem, żeby ten sygnał wziąć z markerów. Nie wiem czy dobrze myślę, ale wiązka z lamp i markerów drugi koniec ma pewnie we wtyczce w module komfortu? Chciałem po protu pociągnąć dodatkowe dwa kable z miejsca gdzie teraz są przewody od markerów do klapy do lamp wewnętrznych i podać je do wtyczki na pin odpowiedzialny za zaświecenie diod od kierunkowskazu. Mam problem z namierzeniem która wtyczka w module komfortu i które kable są od markerów. Rozebrałem już prawie cały tył, ale dojście po tych kablach jest dla mnie problematyczne. Jest ktoś w stanie pomóc lub coś podpowiedzieć np. patrząc na te zdjęcia?