a felga o tych parametrach jest ok. też mam takie.
czyli sprawdzając na kalkulatorze tę felgę (KALKULATOR FELG ) wychodzi ze w SPAM do oryginalnej 8,5 et 45 ta z ET 25 jest przesunięta o 20mm w kierunku nadkolapalec85 pisze:W a6 c7 dla felgi 8,5 max et to 25. Jest rowno z nadkolem. Sprawdzone,pewne.
Mam taką felgę i jeszcze kilka mm na siłę by upchał myślę do et29, gdzieś już wrzucałem zdjęcie jak to wyglądakibol30 pisze:felga od a8 9 cali et 33 którą planuję założyć przesunieta jest o 18mm w SPAM do oryginalnego rozmiaru 8,5J x 45 ET
Czyli wystaje mniej niż 20mm i powinna się zmieścić na przód i tył i nie ocierać przy pełnych obciążeniach. Dobrze myślę?
qrcze oby nie obcierało bo opony nowe i będzie ZONKqujot pisze:Mam taką felgę i jeszcze kilka mm na siłę by upchał myślę do et29, gdzieś już wrzucałem zdjęcie jak to wyglądakibol30 pisze:felga od a8 9 cali et 33 którą planuję założyć przesunieta jest o 18mm w SPAM do oryginalnego rozmiaru 8,5J x 45 ET
Czyli wystaje mniej niż 20mm i powinna się zmieścić na przód i tył i nie ocierać przy pełnych obciążeniach. Dobrze myślę?
o tutaj jest >> KLIK <<
Rozmiar felgi ten sam co oryginał, więc jak najbardziej będzie pasować.Andrek pisze:Witam
Pomóżcie Panowie w temacie.
Czy te rotory będą pasowały do mojej c7?
8,5Jx19H2 ET 43 8K601025 AR MADE IN ITALY
i czy można do nich założyć takie opony Opony Goodyear ?
z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
Czyli, żeby je wysunąć na zewnątrz muszę zastosować dystans tak z 15 mm ?dzten pisze:Rozmiar felgi ten sam co oryginał, więc jak najbardziej będzie pasować.
to jak się ma to do tej grafiki z pierwszego postu?dzten pisze:Zalecany rozmiar opon 19" do A6 C7 to 255/40R19 nośność conajmniej 98-100 i takie proponował bym założyć.
Jeżeli chcesz wysunąć na zewnątrz to musisz założyć dystans.Andrek pisze:Czyli, żeby je wysunąć na zewnątrz muszę zastosować dystans tak z 15 mm ?dzten pisze:Rozmiar felgi ten sam co oryginał, więc jak najbardziej będzie pasować.
to jak się ma to do tej grafiki z pierwszego postu?dzten pisze:Zalecany rozmiar opon 19" do A6 C7 to 255/40R19 nośność conajmniej 98-100 i takie proponował bym założyć.
[url=https://images90.fotosik.pl/140/10dd30db1bdec0a8m.jpg]Obrazek[/URL]
po drugie.... jak przyjmiemy że do felg 17" dedykowane opony to 225/55 R17 to według kalkulatora najlepszą opcją do 19" felg jest opona właśnie 245/40 R19
[url=https://images92.fotosik.pl/141/45ef92b3d8e18d3am.jpg]Obrazek[/URL]
różnica średnicy koła jest najmniejsza i wynosi -0,1% co za tym idzie różnica prędkości też jest znikoma, natomiast przy oponach 255/40 R19 ta różnica wynosi +1,1%![]()
czy może ja coś źle rozumiem