Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem A6 C6 Avant. Lubię coś modzić przy autach teraz jest nie inaczej. Pacjent posiada pakiet zewnętrzny Sline oraz PDC przód i tył. Nie było graficznego wyświetlania PDC na MMi więc postanowiłem dołożyć. Moduł nie przyjmował kodowania "2" nie miał literki na końcu. Dzięki forum wykąpałem jaki powinien być do obsługi grafiki. Znalazłem kupiłem no i jest. Końcówka C czyli na 8 czujników z obsługą grafiki. Podłączyłem wszystko cacy kodowanie przyjęte. No ale.... mmi zachowuje się dziwnie bo gdy wrzucam R to ekran jak by chciał przejść na obraz graficzny i... nie przechodzi takie lekkie mignięcie wszystkim to samo jeśli wciskam przednie czujniki. W zielonym menu wszędzie zaznaczone APS. Sygnal dziekowy jest po wcisnieciu przycisku ale nic graficznie sie nie przedstawia. Odpalam VCDS czytam błędy pierwszy 01543 wychodzi na to że glosnik z tym że glosnik działa podczas wrzucania biegu i przełącznikiem od przednich czujników..... jesnostajne piiiiii drugi błąd 01517 instalacja do przyczepy hak tylko że auto nie posiada hak-u.... Nie wiem co o tym myśleć mmi jest po aktualizacji i z polskim menu także dzięki wiedzy Ludzi z forum. Dodam jeszcze że dziwna przypadłość ma miejsce w MMi w opcjach PDC na starym module mogłem regulować dźwięk, natężenie itp. Teraz nie mogę, widzę te opcje ale nie mogę ich przełączyć ruszam pokrętłem od mmi ale cały czas wraca na poprzednią wartość nie mogę nawet wyłączyć opcji wyświetlania graficznego jest zaznaczona i gdy chce zaznaczyć wyłącz to i tak zostaje włączona. Wydaje mi się że to wina błędnego kodowania tylko czego dokładnie? Pomożecie?
Dodam jeszcze że wyminialem tylna obudowę klapy na taką z roletą i od tego momentu zaczął się palić błąd zarowki na fis wskazuje na lewy tył w klapie. Tylko że wszystkie zarowki są tam sprawne, lampy wersja LED
Błąd hak i glosnik PDC
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
0211116
Teraz jak na to patrzę to chyba problem jest 0x?xxxx zaczep przyczepy. Czy mogę wpisać tam wartość "0"
Więc wpisałem "0" kodowanie przyjęte. Blad przyczepy znikł zarówno w module PDC jak i w ABS. Ale wizualizacji nadal brak. Dalej pojawia się także błąd tylnego głośnika od Parka (jutro będzie nowy więc założę) Przedni działa po wciśnięciu przycisku miga dioda i słychać glosnik ale nie włącza się wizualizacja. Czy jest możliwym by przez uszkodzony glosniczek tylny system nie startował??
Teraz jak na to patrzę to chyba problem jest 0x?xxxx zaczep przyczepy. Czy mogę wpisać tam wartość "0"

Więc wpisałem "0" kodowanie przyjęte. Blad przyczepy znikł zarówno w module PDC jak i w ABS. Ale wizualizacji nadal brak. Dalej pojawia się także błąd tylnego głośnika od Parka (jutro będzie nowy więc założę) Przedni działa po wciśnięciu przycisku miga dioda i słychać glosnik ale nie włącza się wizualizacja. Czy jest możliwym by przez uszkodzony glosniczek tylny system nie startował??
-
- Forum Audi A6 / A7
To nie jest tak, że przedni system startuje, a tylny nie. Przez awarię chociażby jednego elementu nie działa cały system. A zatem jak masz błąd głośnika i jest on uszkodzony to nie działają wszystkie czujniki i dlatego nie załącza się wizualizacja.RomanElblag pisze:Dalej pojawia się także błąd tylnego głośnika od Parka (jutro będzie nowy więc założę) Przedni działa po wciśnięciu przycisku miga dioda i słychać glosnik ale nie włącza się wizualizacja. Czy jest możliwym by przez uszkodzony glosniczek tylny system nie startował??
-
- Forum Audi A6 / A7
Numer starego 4F0919283A
Numer nowego 4F0919283C
Więc jeśli nie dziala chociażby glosnik to już cały system wisi ? Sprawdziłem czujniki na vcds wszystkie pokazują 255cm. Jeśli chodzi o oscylacji ma się to tak;
Przód 1,34 . 1,09 . 1,09 . 1,07
Tył 1,26 . 1,17 . 1,15 . 0.72
Jeden tylny mi podpada ten z wartością 0,72 co sądzicie?
Numer nowego 4F0919283C
Więc jeśli nie dziala chociażby glosnik to już cały system wisi ? Sprawdziłem czujniki na vcds wszystkie pokazują 255cm. Jeśli chodzi o oscylacji ma się to tak;
Przód 1,34 . 1,09 . 1,09 . 1,07
Tył 1,26 . 1,17 . 1,15 . 0.72
Jeden tylny mi podpada ten z wartością 0,72 co sądzicie?
-
- Forum Audi A6 / A7