Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

kodowanie 6D nie dziala roleta

Diagnostyka VAG
ODPOWIEDZ
lezy1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

kodowanie 6D nie dziala roleta

Post autor: lezy1 » 10 mar 2019, 17:51

Zodowałem zamykanie i otwieranie klapy wedlug tej intrukcji i przestala mi dzialac automatycznta roleta bagaznika - avant. CO moze byc zle ewentualnie jak zakodowac aby dzialala rowqniez roleta

6b. Elektryczna klapa bagażnika, zamykanie z kluczyka i przycisku w drzwiach - Facelift models
[Select]
[46 - Cent Conv]
[Coding - 07]
[Long Coding Helper]
Byte 2, bit 2 "Comfort operation: Remote control active" should be checked, so no need to change it, just confirm that it's set.
No Change, Original Coding: Bit 2 checked

[Select]
[6D - Trunk Elec]
[Security Access - 16]
Input 12345
[Adaption - 10]
There are 8 options for "Activation using rear lid. . .". Change the two "number 4" settings to active.
Original Coding:
(1)-Activation using rear lid opening button in remote key - Touch function for opening: not active
(2)-Activation using rear lid opening button in remote key - Tap function for opening: active
(3)-Activation using rear lid opening button in remote key - Touch function for closing: active
(4)-Activation using rear lid opening button in remote key - Tap function for closing: not active
(1)-Activation using rear lid remote unlocking switch - Touch function for opening: not active
(2)-Activation using rear lid remote unlocking switch - Tap function for opening: active
(3)-Activation using rear lid remote unlocking switch - Touch function for closing: active
(4)-Activation using rear lid remote unlocking switch - Tap function for closing: not active
New Coding:
(1)-Activation using rear lid opening button in remote key - Touch function for opening: not active
(2)-Activation using rear lid opening button in remote key - Tap function for opening: active
(3)-Activation using rear lid opening button in remote key - Touch function for closing: active
(4)-Activation using rear lid opening button in remote key - Tap function for closing: active
(1)-Activation using rear lid remote unlocking switch - Touch function for opening: not active
(2)-Activation using rear lid remote unlocking switch - Tap function for opening: active
(3)-Activation using rear lid remote unlocking switch - Touch function for closing: active
(4)-Activation using rear lid remote unlocking switch - Tap function for closing: active
Changing the first "number 4" allows closing of the trunk lid with a quick press of the trunk button on the remote control.
Changing the second "number 4" allows closing of the truck lid with a quick pull of the trunk switch (in the driver's side door)
The trunk is still opened as before. It will beep when remote closing.

[ Dodano: 2019-03-10, 17:51 ]
temat do zamkniecia wszystko zaczelo dzialac

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 10 mar 2019, 20:08

Napisz chociaż dlaczego zaczęło działać :).

Awatar użytkownika
kasmar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Silnik: 2.0TDI CGLD 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: kasmar » 10 mar 2019, 20:18

To dlaczego zaczęło działać nikt nie wie, ja miałem to samo.
Kilka otwarć i zamknięć klapy plus start zapłonu i po kłopocie.
Mam wrażenie że po każdorazowym "grzebaniu" w 4D lub 6D tak się dzieje.
Audi A6 C7 Stage 1 (Gregor10) 209,8 KM - jest
Audi A6 C6 2009 - 2017
Audi A4 B6 2006 - 2009
Audi A4 B5 2003 - 2006

carlos777
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Silnik: 2.0 DFBA 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic

Post autor: carlos777 » 11 mar 2019, 08:44

Niektóre moduły mają zabezpieczenia termiczne i zabezpieczenia przed dziećmi.
Zadziałało któreś z nich.
Czasem trzeba odczekać parę minut lub zdjąć klemę po zabawie w Kodowania i adaptacje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja