[A7 C7 3.0TDI 245KM] jaki i gdzie chip tunig
[A7 C7 3.0TDI 245KM] jaki i gdzie chip tunig
Witam jestem posiadaczem od 5 miesięcy audi A7 C7 3.0 TDI 245 KM , zdecydowałem się na zrobienie chip tuning nie obciążający skrzyni biegów (s-tronic) około 290KM i 600Nm kogo polecacie do wykonania takiego zabiegu z okolic warszawy 100-200 km ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Powiedzą Ci to co chcesz usłyszeć
Tak będzie prawie wszędzie gdzie się udasz. Jeżeli jesteś z Siedlec to jest to zupełnie pozbawione sensu jechać do Łodzi na program. Szczególnie w TC performance. Szczerze Ci odradzam tą firmę! Podniesienie momentu zawsze obciąży skrzynię mocniej jak już ktoś napisał, ale jak tak bardzo Ci na tym zależy, a kręcą Cię bardziej cyfry niż odczucia i 290 KM jest Twoim celem to informuję, że aby osiągnąć tę moc w CDUC wystarczy 500 Nm.

niestety ale cyfry mnie nie kręcą
, bardziej zależy mi żeby lepiej ciągnął od 180km/h w górę bo wiem że z dołu prawie nic nie odczuję zmiany po chipie ,
na pewno chcę zwiększyć ciśnienie na sprzęgłach żeby wydłużyć żywotność skrzyni o ile to pomoże, na chwilę obecną skrzynia pracuje bardzo dobrze
nigdy nie jeździłem audi 3.0 TDI po chipie wiec też nie znam " różnicy" , kiedyś miałem volvo s80 2.4 D5 po chipie i byłem bardzo zadowolony całkiem inny samochód , dla tego też kusi mnie zrobić to w AUDI A7
jeżeli TC performance nie polecasz to może znasz kogoś godnego polecenia kto zrobił by to z głową .

na pewno chcę zwiększyć ciśnienie na sprzęgłach żeby wydłużyć żywotność skrzyni o ile to pomoże, na chwilę obecną skrzynia pracuje bardzo dobrze
nigdy nie jeździłem audi 3.0 TDI po chipie wiec też nie znam " różnicy" , kiedyś miałem volvo s80 2.4 D5 po chipie i byłem bardzo zadowolony całkiem inny samochód , dla tego też kusi mnie zrobić to w AUDI A7
jeżeli TC performance nie polecasz to może znasz kogoś godnego polecenia kto zrobił by to z głową .
Gdybyś chciał od 180 km/h w górę to wystarczy skupić się na mocy. Moment pozostanie na poziomie 500 + Nm i będziesz miał wrażenie, że oszczędzasz skrzynię. Jeśli jednak przejedziesz się CDUC na zwykłym stage 1 650-680 Nm nie będziesz już myślał o 500 Nm. Diesel jedzie momentem. Nie polecę Ci żadnej firmy. Mogę Ci jedynie zweryfikować czy praca została wykonana dobrze. Chociaż mało który tuner się zgodzi na udostępnienie Ci wsadu. Prawda jest jednak taka, że płacąc niemałe na ogół pieniądze powinieneś dostać tą "robotę" w postaci pliku wraz z tym co do tej pory miałeś w sterowniku. Tc performance nie polecam, bo znam ich robotę i podejście do klienta. Wiele firm korzysta z gotowych rozwiązań nie najwyższych lotów i rożnie się to kończy jak jeszcze coś próbują zmienić na swoją rękę. Na pocieszenie Ci dodam, że ABT modyfikuje diesle tak, że oczy bolą tych, którzy się na tym naprawdę znają
- ozi_dafit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Moje auto: A6 C4
Abt to śmiech na sali, parodia i barbarzynstwo dla silnika. Miałem q7 4.2tdi z Niemiec z modem ABT, przyrost 15KM 20Nm przy doładowaniu podniesionym o 0.3bara. Zrobiony porządny więc w Compsport Bielsko, na seryjnym doładowaniu przyrost 75KM i prawie 100Nm
Z firm polecam albo Compsport Bielsko albo dynosoft Katowice. W jednej i drugiej firmie robiłem nie jedno auto
Z firm polecam albo Compsport Bielsko albo dynosoft Katowice. W jednej i drugiej firmie robiłem nie jedno auto
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel