Witam !
Miesiąc temu próbowano mi się tak mi się wydaje włamać do auta
A mianowicie zauważyłem że pocięto mi uszczelkę zgarniającą wodę z szyby w tylnych drzwiach od strony kierowcy przy listwie ozdobnej chrom .
Po długich poszukiwaniach po necie znalazłem nazwę jej i jak wygląda !
Tylko nie wiem jak ją się wymienia ponieważ mam ramki chromowe wokół szyby i nie chcę uszkodzić ramek, a po przeszukaniu paru forum nic konkretnie nie jest opisane krok po kroku jak można wymienić samemu jak to jest możliwe !!
Tak więc proszę Was jak byście mi mogli opisać czynności po kolei jak samemu można wymienić
tą uszczelkę zgarniającą
Pozdrawiam
Uszczelka zgarniająca wodę z szyby !!!!
- zorrek67
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: dariusz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Uszczelka zgarniająca wodę z szyby !!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jestem po wymianie i napisze dla innych dla jasności :
Żeby wymienić ta listwę trzeba zdjąć koniecznie ramkę tak jak to napisali koledzy wyżej , następnie rozwiercic nity (u mnie tak było ) , jeden nit jest plastikowy ale nie polecam stosować takich bo słabo trzymają , i wtedy ona ładnie schodzi . Zajęło mi to około 3h na drzwi pasażera przód i tył .
Żeby wymienić ta listwę trzeba zdjąć koniecznie ramkę tak jak to napisali koledzy wyżej , następnie rozwiercic nity (u mnie tak było ) , jeden nit jest plastikowy ale nie polecam stosować takich bo słabo trzymają , i wtedy ona ładnie schodzi . Zajęło mi to około 3h na drzwi pasażera przód i tył .