Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[AJL 1.8 180 KM] Buczy, piszczy. Zimny silnik. Obr 1200-1600

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[AJL 1.8 180 KM] Buczy, piszczy. Zimny silnik. Obr 1200-1600

Post autor: Doc » 09 lut 2019, 15:27

Cześć klubowicze,

Proszę pomóżcie bo dostaje 'fioła' ... co to może być? :/ Znalazłem te same objawy z YouTube. Niestety ktoś wysłał film, ale nie odpisał. Spójrzcie, kliknijcie. Absolutnie ten sam dźwięk, piszczenie z zimnym silnikiem 1.8T - 1300-1800 obr. Jeśli jest lato...nic nie piszczy

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CrZ11BKjHwM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Przypomnę... zimny silnik. Np temperatura na dworze ok-1C czy +8C... bez zmian.
Dość długo trzeba czekać z odpaleniem silnika aby przestało piszczeć/buczeć.

Będę wdzięczny. Bardziej słyszę koło turbiny, katalizatora niby. Alternator odpada jest ok kładąc ucho, klimatyzacja raczejteż, choć działa, paski OK próbowałem psikałem z WD40 nic to nie dało, łożyska? Które i dlaczego tylko z temperaturą silnika. :/ Sprawdziłem DV, N75, olej silnika, filtr, nową turbinę (mogę nawet sprzedać ale inna sprawa), rolkę, rozrząd zmieniłem - bez zmian. Ile można z "czarną magią":(Nie ma błędów z VAGiem.

Też nie odpisał facet i tak długo czekałem...kolejny ten sam dźwięk. Już nikogo nie znajdę aby odpisał, pomógł poza wami: :(

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gcfNBqslbPQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja