witam.auto mam od niedawna.od początku świeciła kontrolka dpf.dałem do czyszczenia dpf,wymienione czujniki temp. i różnicy cinienia.jednak dpf dalej nie załącza procedury wypalania dpf,bo po krótkim czasie znowu wyskoczyła kontrolka dpf.niepokojący jest parametr zmierzony w grupie 104,bo są same zera a na końcu czas ostatniego wypalania.
[ Dodano: 2019-02-04, 16:21 ]
tzn. w kolumnie 1 i 2 jest 0. w 3 i 4 są wartosci
problem dpf Grupa 104 ma 0 wartosc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Mieszkam w mieście nie takim małym, ale znaleźć magika co zna sie w tym temacie jest ciężkk
[ Dodano: 2019-02-06, 13:11 ]
byłem u magika i stwierdził że jedyne co mozna zrobic to wgrac nowy soft i zobaczyc czy pomoze.jak nie to usunąć dpf (tego ja nie chce).niby taki kumaty,ale nie wiem.mowil zeby sie nie sugerowac wynikami w blokach tych co mnie niepokoją czyli 104.1 i 104.2 bo jest duzo rodzajów softu i to nie znaczy ze u mnie musi tam byc jakas wartosc.
[ Dodano: 2019-02-06, 13:11 ]
byłem u magika i stwierdził że jedyne co mozna zrobic to wgrac nowy soft i zobaczyc czy pomoze.jak nie to usunąć dpf (tego ja nie chce).niby taki kumaty,ale nie wiem.mowil zeby sie nie sugerowac wynikami w blokach tych co mnie niepokoją czyli 104.1 i 104.2 bo jest duzo rodzajów softu i to nie znaczy ze u mnie musi tam byc jakas wartosc.