Problem z elektryką, rozładowany akumulator.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
Miałem już dwie C6. Drugą miałem od 2013 do 2018.
Juz pod koniec 2013 jak tylko zrobiło się zimniej wyskakiwał komunikat, że aku słabe. Za każdym razem odpalił bez problemu i nie zdążyłem go wymienić
Trasy 1,5km max 3
W weekendy trochę więcej, także moim zdaniem dopóki nie padnie całkowicie nie ma co ruszać
Juz pod koniec 2013 jak tylko zrobiło się zimniej wyskakiwał komunikat, że aku słabe. Za każdym razem odpalił bez problemu i nie zdążyłem go wymienić

Trasy 1,5km max 3
W weekendy trochę więcej, także moim zdaniem dopóki nie padnie całkowicie nie ma co ruszać

Stage 1+ by Vagtechniek
430pk/530Nm
430pk/530Nm
Panowie znalazł się winowajca!
MMI rozładowywało Aku, po wyłączeniu na noc, procentowe naładowanie aku zostało na tym samym poziomie co dzień wcześniej.
Teraz jak sprawdzić co z tego systemu pożera prądy, czy da się odpiąć np. zmieniarkę lub navi?
Również jest później problem z załączeniem MMI trwa to dobre kilka minut (chyba musi się coś załadować)

MMI rozładowywało Aku, po wyłączeniu na noc, procentowe naładowanie aku zostało na tym samym poziomie co dzień wcześniej.
Teraz jak sprawdzić co z tego systemu pożera prądy, czy da się odpiąć np. zmieniarkę lub navi?
Również jest później problem z załączeniem MMI trwa to dobre kilka minut (chyba musi się coś załadować)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Kontakt:
Re: Tak wiem wiem pewnie już było...Aku po dwóch dniach pada
pisałeś, że pobór prądu ok.pawlogen pisze:![]()
Pobór prądu wyłączone auto (zamknięty) 0,02A
|
[ Dodano: 2019-01-20, 10:12 ]
coś "Pan elektryk" słabo to sprawdziłpawlogen pisze:Pan elektryk twierdzi że tak
Bo taki był pobór ( 0,02A), sam sprawdzałem mam multimetr i umiem go używać :P podejrzewam że coś załączało się po dłuższym czasieyarowsc pisze:pisałeś, że pobór prądu ok.pawlogen pisze:![]()
Pobór prądu wyłączone auto (zamknięty) 0,02A
|
[ Dodano: 2019-01-20, 10:12 ]coś "Pan elektryk" słabo to sprawdziłpawlogen pisze:Pan elektryk twierdzi że tak
Pan elektryk twierdził że tak co do zakodowania Aku (czytajmy ze zrozumieniem)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Kontakt:
wobec tego sprawdzić pobór prądu spoczynkowego w dłuższym czasokresiepawlogen pisze:
Bo taki był pobór ( 0,02A), sam sprawdzałem mam multimetr i umiem go używać :P podejrzewam że coś załączało się po dłuższym czasie