[A6 C5] po lifcie - zmiana lamp zwykłych na ksenony
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C5] po lifcie - zmiana lamp zwykłych na ksenony
Witam, szukałem w archiwum ale nie znalazłem odpowiedzi - czy da się w miarę prosty sposób zamienić lampy "zwykłe" soczewkowe na lampy ksenonowe? Zaznaczam ze nie chodzi mi o wymianę żarówki na HID tylko o przełożenie całych lamp. Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
tomciar oczywiście, ja taki zbieg robiłem w A3 wydałem 2tys na nówki Helli teraz do A6 wstawiłem HIDy za 400 i szczerze, szkoda kasy na same reflektory, bo i tak nie będziesz miał sprysków i samopoziomowania.
Pewnie zaraz mnie wyśmieją, że proponuję Ci HIDy, ale tego zabiegu jakoś szczególnie portfel nie odczuwa
Pewnie zaraz mnie wyśmieją, że proponuję Ci HIDy, ale tego zabiegu jakoś szczególnie portfel nie odczuwa

- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.4 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
najprostszym sposobem i chyba najmądrzejszymtomciar pisze:czy da się w miarę prosty sposób zamienić lampy "zwykłe" soczewkowe na lampy ksenonowe?
jest sprzedaż tego co masz i kupienie ori xenonów np używanych
za 1100-1500 maj już cały komplet z wszystkim, podłączasz i śmigasz
no ale narażenie na mandat jest spore :-P
-
- Forum Audi A6 / A7
Spryski mam fabrycznie, poziomowanie nie jest aż tak konieczne, chodziło mi tylko oto to czy wtyczka do lampy będzie pasowała, nie chcę rzeźbić w instalacji samochodu. Na przykład coś takiego: ksenony
Pozdro
Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
A były w C5 bixenony - czy te z tej aukcji to już jakaś przeróbka -> biksenon
Nie tak do końca gdyż przy pierwszej kontroli możesz stracić dowód rej.tomciar pisze:... poziomowanie nie jest aż tak konieczne ...
Każde włączenie reflektorów uruchamia samopoziomowanie więc sprawdzić jest prosto.
Co do bixenonów to faktycznie nie każda C5 to ma, moja nie ale miałem bi w C4.
Głupio zrobiłem, że sprzedałem z autem bo teraz byłyby jak znalazł.
Dobra, nie fabryczne, tylko kupiłem swego czasu na Allegro same (ori) soczewki, palniki,startery i przetwornice(za 800zł, więc tylko trochę droższe o HID'ów na ówczesne czasy).Potem dzień dłubania (w C4 są mniejsze soczewki i inne mocowania) i bajerek był.
A teraz to może HID'y wsadzę na drogowe.
:lol:
To co masz na myśli to ksenon plus, a nie bi-ksenon.goly191 pisze:wydaje mi się, że wszystkie lampy xenonowe po lifcie są "bixenonowe"censored pisze:Były.
Inna jest budowa przesłony w soczewce. Jak to działa i na czym polega - znajdziesz na forum.
czyli xenon wspomaga światła długie
Co do przekładki, to i tak 90% stacji diagnostycznych nie sprawdza poprawności działania samo-poziomowania reflektora. Masz fabryczne spryskiwacze, to spokojnie można oryginalny reflektor przełożyć. ÂŻaden policjant się do tego nie przyczepi, bo i tak sprawdzi tylko oznaczenie na "szkle" reflektora.
Pozdrawiam.