Audi a6 c5 2,5tdi drgania podczas jazdy
Audi a6 c5 2,5tdi drgania podczas jazdy
Siemanko wszystkim jestem tutaj nowy.Mam Audi a6 c5 2,5tdi quattro. Dzisiaj spadł pierwszy śnieg, trochę polataliśmy i pojawił się problem, pojawiły się mega drgania. Przy małej prędkości (20km) drga przy większej prędkości (60km) do większej prędkości nie rozpędzałem bo mam wrażenie że auto się rozsypie. Myślałem nad półosią ale z tego co wyczytałem drgania by znikły bo wrzuceniu biegu jałowego (luzu) niestety tak się nie dzieje. Jedynie drgania trochę się zmniejszają przy pokonywaniu zakrętów przy skręcie kół. Opony są nowe, felgi też są w dobrym stanie. Zawieszenie było robione w czerwcu. Gdzie szukać problemu, od czego zacząć ? Jakieś podpowiedzi ? Za odp z góry dzięki
Niestety śnieg to nie jest, bo tego śniegu dużo nie było i właśnie chyba dlatego coś się stało. Auto momentami łapało asfaltu, gdy kilka razy załapało niestety trzeba było wracać do domu 40km/h z naprawdę mocnymi drganiami. Dzisiaj sprawdzałem to auto nawet na postoju przy skręcaniu kół drga, słychać gdzieś w zawieszeniu stukanie. Co to może być, gdzie szukać problemu ?