1.8t AWT problem z zapłonem
mat1324 to co mam podać żeby dobrać odpowiedni model?
bendzji czyli apu odpada. Sai jest i niech zostanie. Chcę jak najmniej przeróbek, najlepiej kupić głowicę , splanować, dotrzeć zawory, nowe gumki i składać tylko np głowic z awt jak na lekarstwo, albo po regeneracji za 1.800zł albo jakieś spawane.
bendzji czyli apu odpada. Sai jest i niech zostanie. Chcę jak najmniej przeróbek, najlepiej kupić głowicę , splanować, dotrzeć zawory, nowe gumki i składać tylko np głowic z awt jak na lekarstwo, albo po regeneracji za 1.800zł albo jakieś spawane.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tak jak pisali powyżej wszystkie głowice 0d 2000 roku pasują czyli awt, anb, bam, bex, bfb, awc, aum,app, apy, amb, avj.
A co do remontu im głębiej w las tym więcej drzew....mnie wyszło głowica 1400 + 4500 + 1000 regeneracja turbo, remont góry i dołu po znajomości i zniszkach.
Takze przemysł co dalej.
A co do remontu im głębiej w las tym więcej drzew....mnie wyszło głowica 1400 + 4500 + 1000 regeneracja turbo, remont góry i dołu po znajomości i zniszkach.
Takze przemysł co dalej.
Ziomek też tak myślę tylko ciężko z tymi anglikami. Zna ktoś jakąś miejscówkę z angolami lub ktoś sprowadza angliki? Najlepszy taki bez prawa rejestracji. Silnik bym zabrał reszta na graty lub złom i po sprawie. Ważne żeby w gazie nie chodził.
Bartas dzięki. U mnie np gość z wymiane gumek i dotarcie zaworów i planowanie krzyknął ok 400zł. Wiadomo taki zabieg tylko wtedy jak gniazda całe a u mnie gniazda wydechowe do wymiany. Koszt przewyższa kupno używanego całego silnika. Dziś z gościem z olx-a gadałem za bex-a chciał 2500 goły słupek- co w tym gołym słupku takiego super jest?-słyszałem że korby lubią w nich bokiem pójść, ale co więcej? No chyba ze ma kute graty w środku.
Bartas dzięki. U mnie np gość z wymiane gumek i dotarcie zaworów i planowanie krzyknął ok 400zł. Wiadomo taki zabieg tylko wtedy jak gniazda całe a u mnie gniazda wydechowe do wymiany. Koszt przewyższa kupno używanego całego silnika. Dziś z gościem z olx-a gadałem za bex-a chciał 2500 goły słupek- co w tym gołym słupku takiego super jest?-słyszałem że korby lubią w nich bokiem pójść, ale co więcej? No chyba ze ma kute graty w środku.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
AWT i BFB były w b6 więc BFB powinno siąść na sanki silnika AWT. Od siebie napiszę że nie jestem zwolennikiem otwieranych silników. Czy to planowanie głowicy lub bloku nieumiejętnie zrobione zmienia parametry motoru a nie jestem w stanie uwierzyć że w przypadku turbodoładowanych motorów wszystko mechanikom siądzie tak jak w fabryce.
nie no niejaram się silnikiem z uszkodzoną miską-na razie nie mam kontaktu ze sprzedającym i nie wiem co z tym silnikiem tak tylko spytałem. Pewnie po dzwonie bo kto z uszkodzoną miską zmienia silnik.
Siedzę i myślę czy ten korbowód na ostatnim zdjęciu jest ok czy jest do szlifu?-nie umiem tego sam ocenić. Same tłoki i tuleje cylindryczne nie mają rys, progów czy innych uszkodzeń.
Szukam silnika, ale też mam pomysł, żeby zmienić panewki (120zł kpl), pierścienie (300zł kpl), kupić głowicę(800zł) do tego dołu i splanować i dotrzeć zawory(400zł) do tego komplet uszczelek też coś koło 400zł. Sumując i zaokrąglając w 2500zł bym się zmieścił i silnik byłby lalka. No oczywiście robota własna w ramach rozrywki.
Siedzę i myślę czy ten korbowód na ostatnim zdjęciu jest ok czy jest do szlifu?-nie umiem tego sam ocenić. Same tłoki i tuleje cylindryczne nie mają rys, progów czy innych uszkodzeń.
Szukam silnika, ale też mam pomysł, żeby zmienić panewki (120zł kpl), pierścienie (300zł kpl), kupić głowicę(800zł) do tego dołu i splanować i dotrzeć zawory(400zł) do tego komplet uszczelek też coś koło 400zł. Sumując i zaokrąglając w 2500zł bym się zmieścił i silnik byłby lalka. No oczywiście robota własna w ramach rozrywki.