MMI 3G i 3GP HDD (6.22.4 .2016) AUDI MMI3G HDD 6.24.2 2017
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2015
- Moje auto: S6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.9 DKMB 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
U mnie akumulator naładowany, co ciekawe mapy zaktualizowały się poprawnie (widać padł już po procesie aktualizacji).
Ja w sumie w ogóle nie musiałem używać aktywatora, mapy działają. I pozostał polski lektor. Tylko, że np. drogi S5 z Wrocławia na północ jeszcze nie ma. Może będzie dopiero w wersji na rok 2019.
Dziwnie też działa sama nawigacja, tak jakby GPS nie był tak dokładny jak wcześniej. Pojeżdżę trochę to sprawdzę to dokładniej.
Ja w sumie w ogóle nie musiałem używać aktywatora, mapy działają. I pozostał polski lektor. Tylko, że np. drogi S5 z Wrocławia na północ jeszcze nie ma. Może będzie dopiero w wersji na rok 2019.
Dziwnie też działa sama nawigacja, tak jakby GPS nie był tak dokładny jak wcześniej. Pojeżdżę trochę to sprawdzę to dokładniej.
Koledzy, jakiś pomysł??? Robiłem już wszytsko oprocz aktualizacji do 1001. Zmieniałem karty, wiekorotnie wypakowywalem pliki z rarow. i nic? Ktoś coś może pomoże?
pzdr
Witam
przeprowadziłem procedurę zapisu plików aktualizacji map na karcie SD i odpaliłem zgodnei z instrukcją, ale pole START UPDATE jest wyszarzone i nie mogę rozpocząć procesu akutlaizacji map. firmware MMI mam 942 więc zgodny. Ma ktoś może pomysł na wyjście z tego problemu?
pzdr
Witam
przeprowadziłem procedurę zapisu plików aktualizacji map na karcie SD i odpaliłem zgodnei z instrukcją, ale pole START UPDATE jest wyszarzone i nie mogę rozpocząć procesu akutlaizacji map. firmware MMI mam 942 więc zgodny. Ma ktoś może pomysł na wyjście z tego problemu?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2019, 18:02 przez lpawelek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Hej koledzy! Problem z aktywatorem rozwiązany! Testowałem karty SD i ruszyła stara karta Toshiby. Sformatowałem na FAT32 przez Windowsa i ruszyła bez problemu. Karta SD oryginalna nie mikro z adapterem! Chociaż dla mnie to dziwne bo aktualizacje wszystkie wgrałem na mikro przez adapter. Psikusów elektroniki nikt nie zrozumie

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
I mi się udało bez najmniejszego problemu zaktualizować mapy do wersji 6.27.2 dla MMI 3G HIGH ze spolszczonym softem 257_5_D1. Aktualizacja trwała równiutkie 2,5 godziny później aktywacja 5 minut plus usunięcie błędu VCDS kolejne 5 minutek. Aktywator dołączony do map spisał się znakomicie, ważne tylko by po uruchomieniu MMI odczekać ze 3 minuty i dopiero włożyć kartę z aktywatorem, jeśli włożymy zbyt szybko, to aktywator się nie uruchomi. Wielkie podziękowania dla kolegi Rentna za udostępnienia aktualnego i przede wszystkim kompletnego wsadu z mapami.
-
- Forum Audi A6 / A7
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
IMHO - wgrywać od razu K0942. Możliwe, że i P1001 by poszedł? Jednak tego nie testowałem.locarno pisze:Obecnie posiadam P0814.
Mogę od razu wgrywać K0900 lub K0942 ? Rozumiem, że firmware P1001 jeszcze nie można wgrać ?
Ostatnio zmieniony 08 sty 2019, 22:28 przez damos, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Niestety mam problem po aktualizacji mapy do 6.27.2
Samochod A6 C7 2013 r. - MMI 3G+ z SIM
Po aktualizacji firmware do P1001 i aktualizacji map do 6.27.2 niestety Google Earth jest wyszarzone. Nie moge go uruchomic.
Ktos wczesniej pisal o tym problemie, dwa posty dalej napisal, ze problem rozwiazany ale rozwiazania nie podal.
Mapy aktywowane, wszystkie bledy usuniete. Karta SIM wlaczona. Audi Connect sie uruchamia.
W czym moze byc problem?
-------------------------------
Temat zalatwiony. Trzeba sciagnac soft K900 i z niego zaktualizowac tylko usluge GEMMI.
Juz wszystko dziala.
To tylko widok i nie ma zadnych korzysci poza wizualnymi czy np. przy tym widoku trasa wyznacza jest na podstawie korkow i sytuacji na drodze?
A jak to jest z ostatnim widokiem mapy w 3G+? Ruch drogowy. Po wybraniu wyskakuje informacja, ze potrzebna jest wazna licencja czy jakis podobny komunikat. Mozna to jakos uruchomic i co Nam daje ten widok?
Niestety mam problem po aktualizacji mapy do 6.27.2
Samochod A6 C7 2013 r. - MMI 3G+ z SIM
Po aktualizacji firmware do P1001 i aktualizacji map do 6.27.2 niestety Google Earth jest wyszarzone. Nie moge go uruchomic.
Ktos wczesniej pisal o tym problemie, dwa posty dalej napisal, ze problem rozwiazany ale rozwiazania nie podal.
Mapy aktywowane, wszystkie bledy usuniete. Karta SIM wlaczona. Audi Connect sie uruchamia.
W czym moze byc problem?
Temat zalatwiony. Trzeba sciagnac soft K900 i z niego zaktualizowac tylko usluge GEMMI.
Juz wszystko dziala.
To tylko widok i nie ma zadnych korzysci poza wizualnymi czy np. przy tym widoku trasa wyznacza jest na podstawie korkow i sytuacji na drodze?
A jak to jest z ostatnim widokiem mapy w 3G+? Ruch drogowy. Po wybraniu wyskakuje informacja, ze potrzebna jest wazna licencja czy jakis podobny komunikat. Mozna to jakos uruchomic i co Nam daje ten widok?
- patryk1491
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- patryk1491