Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Ustawienie świateł dzienych A6 C7 lift + wysuw ekranu MMI

Elektryka
ODPOWIEDZ
andre_23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Ustawienie świateł dzienych A6 C7 lift + wysuw ekranu MMI

Post autor: andre_23 » 30 gru 2018, 01:21

Witam serdecznie,

Jestem na tym forum nowy i jestem też świeżym posiadaczem A6 C7 z 2016r, sprowadzonego ze Szwecji. Uczę się swojego auta i mam podstawowe doświadczenie z programowaniem w VCDS-ie na bazie Passata B7. Mam prośbę o pomoc w sprawie zmiany ustawień świateł dziennych, bo obecne ustawienia mnie denerwują. Mianowicie przy włączniku świateł na pozycji 0 i włączeniu zapłonu zapalają się przednie światła do jazdy dziennej LED i tak samo tylnie pozycje. Nie widać też możliwości wyłączenia świateł dziennych na ekranie MMI. Wiem że tylnie pozycje zapalają się łącznie z przednimi z powodu ustawienia dla Skandynawii. Denerwują mnie te ustawienia dlatego że przy prostych czynnościach np. programowaniu
poprzez VCDS i włączonym zapłonie nie potrzebnie zżerana jest bateria na palenie się lamp. W związku z czym jak zmienić ustawienia świateł dziennych aby przy włączniku świateł na pozycji 0 po włączeniu zapłonu, paliły się automatycznie tylko dzienne ledy przednie, bez tylnych pozycji? oraz jednoczenie aby można było dowolnie wyłączyć/włączyć poprzez MMI także przednie światła dzienne w razie potrzeb? Prośba o dokładną instrukcję jak to zrobić poprzez VCDS.
Druga rzecz jak wyłączyć programowo sygnalizację zapięcia pasa bezpieczeństwa u kierowcy? Tak samo jeśli mogę poprosić o instrukcję poprzez VCDS dla dezaktywacji sygnalizacji pasów, to będę wdzięczny?
Trzecia sprawa, czy można ręcznie ustawić wysuwanie się ekranu MMI wtedy gdy jest potrzebny, tak aby nie był sprzęgnięty każdorazowo z włączeniem włącznika zapłonu? Przycisk przy kierownicy pozwala sterować ekranem MMI, ale niezależnie od tego przycisku do ręcznego wysuwania/chowania MMI, przycisk zapłonu ekran uruchamia lub chowa.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc w powyższych tematach.

Pozdrawiam
Andrzej

arczi0044
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Artur
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: arczi0044 » 30 gru 2018, 09:55

Odpowiedz na wszystkie pytania masz w dziale diagnostyka vag. Z ekranem MMI nic nie zrobisz, no chyba że metodą z odłączeniem zasilania silniczka i zamontowaniem dodatkowego włącznika, resztę na spokojnie zrobisz VCDS.
Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno

andre_23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: andre_23 » 30 gru 2018, 10:27

Dziękuję bardzo za informację. Poszukam w dziale diagnostyki, jeśli będę miał wątpliwości odezwę się. Z tym ekranem to straszna lipa, bo pewnie po paru latach silniczek nie wytrzyma? A jeszcze jedno pytanie, obecnie nie mam w ogóle wgranej nawigacji. Czy jest możliwość jej dogrania tak żeby była wyświetlana na ekranie MMI i FIS? Czy w A6 można w jakiś sposób spakować telefon poprzez aplikację Mirrorlink czy AndroidAuto? nie na wejścia USB to nie wiem czy jest taka opcja? Jeśli dałoby radę sparowac telefon MMI, byłoby to najlepsze rozwiązanie. Z góry dziękuję za dalszą pomoc.
Andrzej

wawe

Post autor: wawe » 08 sty 2019, 08:45

Jeśli nie masz oryginalnie Androidauto to jest możliwość zakupu interface na Aliexpress i dolożenie, działa wtedy google maps etc.
Osobiście kupiłem i fajna sprawa ja montowałem w A7 ale to identyczne.
Link do takich bajerów czekałem 2 tygodnie na paczkę.

https://pl.aliexpress.com/item/Interfej ... 5c0fZaBTp6

[ Dodano: 2019-01-08, 08:45 ]
andre_23 Ty masz 2016 rok zatem powinno się to u Ciebie doposażyć bez problemu, czy masz MMI z kartą SIM?

andre_23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: andre_23 » 08 sty 2019, 10:31

Bardzo dziękuję jego Wave za pomoc. Trochę to kosztuje, ale i tak taniej niż w ASO... Muszę sprawdzić na początek jaką wersję MMI mam w swoim aucie, bo sam jeszcze nie wiem. A czy sam montowales tą instalację AndroidAuto, czy ktoś Ci to robił? Czy dużo z tym zachodu i czy można gdzieś znaleźć w sieci instrukcję, filmik jak to się wykonuje? Czy nie mozna znalezc innnej instalacji bezposrednio podpinanej do zlacza Audi Multimedia Interface i chowanej w podłokietniku?
Dziękuję za dalszą pomoc.
Andrzej

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja