Naped nawigacji wadliwy
Naped nawigacji wadliwy
Witam mam pewien problem z audi może mi pomożecie bo już sam nie wiem o co tu chodzi. A więc od pewnego czasu rozladowuje mi się akumulator przez całą noc w granicach 60-70% do godziny 15 90% i już nie odpale samochodu. Podłączyłem pod kompa i wyskoczył mi błąd " naped cd nawigacji wadliwy" częstotliwość bledu 180razy więc postanowiłem kupić na allegro używany, po podłączeniu wyskoczyła ochrona komponenty więc dzwoniłem do ASO hehe to zaśpiewali mi za zdjęcie ochrony 600zl (chyba ich pojeb.....) więc zmieniłem na stary ale postanowiłem odłączyć w nim laser z myślą o tym że może silniczek który kręci płyta po prostu się nie wyłącza przez co rozladowuje akumulator niestety to nie tego wina i moje pytanie co moze być przyczyną i czy można odłączyć całkowicie naped nawigaci i będzie wszystko działało czy nie
Tak mam mmi 2g Basic plus myślę że przełożenie napędu nic nie da bo w tej chwili mam odlaczony modul płyt z silniczkiem który znajduje się w środku napędu nawigacii i tej nocy rozładowało mi akumulator co do zdjęcia ochrony CP sam tego nie zrobię a 600zl płacić nie będę bo to przesada
[ Dodano: 2018-12-28, 11:27 ]
A mam jeszcze takie pytanie czy np. Jak bym odlaczyl całkowicie naped nawigacji i założył mostek na światłowód (żeby nie było przerwy ) to by działało mi radio , zmieniarka itp.
[ Dodano: 2018-12-28, 11:27 ]
A mam jeszcze takie pytanie czy np. Jak bym odlaczyl całkowicie naped nawigacji i założył mostek na światłowód (żeby nie było przerwy ) to by działało mi radio , zmieniarka itp.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel