No i u mnie wystąpił problem z gasnącym wyświetlaczem.
Zgasł wyświetlacz, na początku jak zgasł to było coś tam widać jak się poświeciło np. telefonem. Teraz to zupełnie ciemność, czasem pomogło otworzyć ekran i zamknąć i działało.
Nawet przy otwartym ekranie jak się poruszało taśmą to znów wyświetlacz ożył ale teraz totalny brak obrazu.
Zauważyłem teraz jeszcze że jak się załączy to ekran czernieje a jak się wyłączy to delikatnie robi się jasny i pokazują się poziome kreski.
Sprawdziłem taśmę jest OK. Radio normalnie gra i podświetlenie klawiszy działa tylko ten wyświetlacz.
Jeśli nie taśma to co może być przyczyną? elektronika wyświetlacza?, płyta główna?, świetlówka w wyświetlaczu?
Rns-e zgasł wyświetlacz
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Rns-e zgasł wyświetlacz
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Zgasł wyświetlacz, na początku jak zgasł to było coś tam widać jak się poświeciło np. telefonem.carlos777 pisze:Popatrz pod światło czy sam LCD działa.
Wydaje mi się że to nie świetlówka, chyba że jak padnie całkiem to nic nie widać.
[ Dodano: 2018-12-23, 22:23 ]
Temat ogarnięty, Wyświetlacz wystartował, obciąłem jeszcze troszkę taśmę od jednej strony podkleiłem taśmą klejącą. Podłączyłem pod gniazdo w płycie i wyświetlacz się uruchomił.
Działa i bardzo dobrze wyświetla.
Dołożone: