Witam.
Mam problem jak w temacie - Po włączeniu świateł mija jakiś czas i lewa lampa się opuszcza. Po wyłączeniu zapłonu lampa wraca do normalnego położenia. Dodatkowo odsyłam do nagrania z problemem.
Film
Pozdrawiam
Daniel
Problem z xenonami - opuszcza się lampa
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
zrób test VCDS - wchodzisz xenon range i output tests i możesz wymusić ruch w dół i w górę , zobacz czy obdydwie działają w całym zakresie
u mnie był podobny problem , przyczyną była źle usatawiona lampa , odbłyśnik nie miał pełnego zakresu ruchu góra-dół przez to że był zbytnio wysunięty do przodu - po cofnięciu całości regulacjami i od nowa ustawieniu problem zniknął
u mnie był podobny problem , przyczyną była źle usatawiona lampa , odbłyśnik nie miał pełnego zakresu ruchu góra-dół przez to że był zbytnio wysunięty do przodu - po cofnięciu całości regulacjami i od nowa ustawieniu problem zniknął
Dzięki za podpowiedź. Jak tylko wróci do mnie auto sprawdzę i dam znać czy pomogło.
Pozdrawiam
Daniel.
[ Dodano: 2018-12-10, 16:47 ]
Witam.
Odgrzewam kotleta, wcześniej nie było czasu pobawić się. Więc sprawdziłem VCDSem czy lampy pracują prawidłowo w pełnym zakresie - działają bez problemu. Zaadaptowałem od nowa lampy i niestety problem powraca.
Jakieś inne opcje ?
Pozdrawiam
Daniel.
Pozdrawiam
Daniel.
[ Dodano: 2018-12-10, 16:47 ]
Witam.
Odgrzewam kotleta, wcześniej nie było czasu pobawić się. Więc sprawdziłem VCDSem czy lampy pracują prawidłowo w pełnym zakresie - działają bez problemu. Zaadaptowałem od nowa lampy i niestety problem powraca.
Jakieś inne opcje ?
Pozdrawiam
Daniel.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam odgrzeje temat otoz u mnie jest taki problem ze opadla mi prawa lampa swieci w podloge metr przed samochodem chcialem sprawdzic vagiem o co chodzi ale mam auto w wersji usa a tam nie ma samopoziomowania xenonow. Po uruchomieniu lampy nie testuja ustawienia wysokosci. Ma ktos jakis pomysl jak sie za to zabrac???
Problem mam i ja.
Po przekreceniu kluczyka prawa lampa sie poziomuje i swieci prawidlowo. Lewa lampa czasami sie poziomuje i swieci na równi z lampa prawą, a czasami w ogole sie nie rusza, zostaje w tej samej pozycji, w jakiej była przed uruchomieniem silnika i swieci w niebo.
Jakies pomysły?
Pozdrawiam
Po przekreceniu kluczyka prawa lampa sie poziomuje i swieci prawidlowo. Lewa lampa czasami sie poziomuje i swieci na równi z lampa prawą, a czasami w ogole sie nie rusza, zostaje w tej samej pozycji, w jakiej była przed uruchomieniem silnika i swieci w niebo.
Jakies pomysły?
Pozdrawiam
Audi A6 Avant 2.7Biturbo Quattro '03