Czy jechac z tym do blacharza zeby to jakos zabezpieczyl lub sam moge cos zrobic zeby mi rdza pozniej nie lapala?
Odprysk lakieru
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Odprysk lakieru
Witam. Jakis "cenzura" walnal mi na parkingu drzwiami najprawdopodobniej i zrobil mi sie odprysk.
[/URL]
Czy jechac z tym do blacharza zeby to jakos zabezpieczyl lub sam moge cos zrobic zeby mi rdza pozniej nie lapala?
- acinr_PL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jak masz minimalne zdolności manualne to sam to zrobisz. Dobrze, że nie starło bazy (koloru farby) a odprysł sam klar.
Musisz delikatnie zmatowić samo miejsce odprysku papierkiem 1500-2500 i wystarczy zrobić zaprawkę samym klarem - lakierem bezbarwnym z utwardzaczem. Do tego użyć małego pędzelka. Po wyschnięciu będzie widoczne (maznięcie po pędzlu) więc matujesz 1500-2500 i robisz polerkę. Po polerce nie powinno być śladu.
Jak masz wątpliwości oddaj do lakiernika.
Musisz delikatnie zmatowić samo miejsce odprysku papierkiem 1500-2500 i wystarczy zrobić zaprawkę samym klarem - lakierem bezbarwnym z utwardzaczem. Do tego użyć małego pędzelka. Po wyschnięciu będzie widoczne (maznięcie po pędzlu) więc matujesz 1500-2500 i robisz polerkę. Po polerce nie powinno być śladu.
Jak masz wątpliwości oddaj do lakiernika.
-
- Forum Audi A6 / A7
Jak znam życie to każdy lakiernik zaproponuje lakierowanie pół samochodu bo cieniowanie itd... wysokiej klasy "detailer" to zamaskuje bo zlikwidować i przywrócić do fabryki bez lakierowania faktycznie się nie da.
A rdzą się nie martw.Cała buda oprócz dachu i tylnych błotników ze słupkami jest z aluminium
A rdzą się nie martw.Cała buda oprócz dachu i tylnych błotników ze słupkami jest z aluminium