[ AFN 1.9 110 KM] Proszę o pomoc w doborze oleju
[ AFN 1.9 110 KM] Proszę o pomoc w doborze oleju
Witam wszystkich.
Mam audi a6c5 1.9 TDI sedan 110km kod silnika afn. Przebieg 383 000km Auto jeździło kiedyś na oleju Castrol Magnatec 10W40 obecnie od dwóch lat olej valvoline max life 10W40.
Mam pytanie jaki olej polecacie dla auta z takim przebiegiem. Nie bierze oleju. Czy jest jakiś olej który wycisza troszkę silnik?? Czasami delikatnie podstukuje jeden popychacz ale czytałem że w silnikach afn to norma.
Mam audi a6c5 1.9 TDI sedan 110km kod silnika afn. Przebieg 383 000km Auto jeździło kiedyś na oleju Castrol Magnatec 10W40 obecnie od dwóch lat olej valvoline max life 10W40.
Mam pytanie jaki olej polecacie dla auta z takim przebiegiem. Nie bierze oleju. Czy jest jakiś olej który wycisza troszkę silnik?? Czasami delikatnie podstukuje jeden popychacz ale czytałem że w silnikach afn to norma.
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
valdibdg, temat olejów te temat rzeka omawiany setki albo i miliony razy i nie tylko na naszym forum ale także i innych
Stan licznika nie ma wiele wspólnego z tym jaki olej stosujemy tylko stan techniczny samego silnika
Stan licznika nie ma wiele wspólnego z tym jaki olej stosujemy tylko stan techniczny samego silnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
- Krzysiek 84
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1993
- Moje auto: 80 B4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 1Z 90KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
Proszę o konkretną poradę ! Właśnie zalałem olej mobil super 2000 x1 jak co roku, kupiłem 5 listów nie wiem po co jak tam wchodzi do 3.8 L ale mniejsza oto dolałem do spodu 4 L i musiałem zlewać, chodzi mi tylko o filter czy musowo do wymiany? OLEJ wymieniłem sam ale filtru już jednak nie wymieniłem nie mam podnośnika konkretnego tylko taki zwykły do wymiany opon w razie Awarii.