[a6 2,5 tdi Q AFB 98r.] Navigation Plus nie czyta map Polski
[a6 2,5 tdi Q AFB 98r.] Navigation Plus nie czyta map Polski
Witam problem chodzi o navi, nie czyta map Polski natomiast te same mapy i nawet na tej samej płytce działają w 2 innych autkach a u mnie nie :evil:. Pytanko moje takie czy istnieją różne navi (jeżeli tak to jak to sprawdzić) i dlatego u znajomych działa a u mnie nie czy po prostu u mnie coś jest nie tak że tylko czyta niemiecką mapę?? O co tu może chodzić??
W menu jest opcja info - tam jest podana wersja navi i softu. Chyba jak nie ma odpowiedniej płytki w środku, to jedynie dwie opcje są aktywne: wyjmij CD i info. Mówię z pamięci teraz. W każdym razie jak naciśniesz klawisz mode albo info, to te właśnie informacje powinny się pojawić.
Daj znać, czy znalazłeś.
Daj znać, czy znalazłeś.
To jutro w takim razie obadam dziś już za puźno iść do garażu
[ Dodano: 2009-04-12, 10:22 ]
A więc tak u znajomego gdzie te mapy działają to jest RNS 4.1 a wersja softu 0140. U mnie nie da się wejśc w te ustawieni bo po prostu nie ma tej zakładki. Są jedynie select language, manual location, gps viwe, volume setup, contrast, time, eject cd rom. I teoretycznie powina być właśnie jeszcze zakładka z info o navi a jej brak:/ i siedzi w niej mapa niemiec ale też jakaś nagrywana płytka która tylko ona działa.
[ Dodano: 2009-04-12, 10:22 ]
A więc tak u znajomego gdzie te mapy działają to jest RNS 4.1 a wersja softu 0140. U mnie nie da się wejśc w te ustawieni bo po prostu nie ma tej zakładki. Są jedynie select language, manual location, gps viwe, volume setup, contrast, time, eject cd rom. I teoretycznie powina być właśnie jeszcze zakładka z info o navi a jej brak:/ i siedzi w niej mapa niemiec ale też jakaś nagrywana płytka która tylko ona działa.
-
- Forum Audi A6 / A7
JAK USTAWIć LASER W NAVI PLUS!!!!!POMOCY!!!!
Witam koledzy mam pytanko jak ustawić laser w navi plus ładnie czytała mi płytki z pl mapami ale z czasem zaczeła się mulić wiec stwierdziłem że laser jest brudny i durny wziąłem rozkręciłem to cholerstwo i wyczyściłem spirytusem i patyczkiem do uszu laser hehe a teraz za cholerę nie zczytuje płyty buja ja w końcu ją ją wywala ale najdziwniejsze jest to że np płytkę z menu pl nagywaną czyta a z mapami nie a wcześniej czytała i to i to co może być Przyczyną pewnie laser przestawiłem JAK GO USTAWIć LUB MOÂŻE KTOÂŚ UMIE W LUBELSKIM TO ZROBIć????
- daniel_sen4
- Forum Audi A6 / A7
Witam szanownych kolegów pomocy :-x kupując auto navi informowało mnie po polsku wyciągnełem płyte do czyszczenia teraz mówi w j.angielskim zmiana na język polski nic nie daje pomocy.pozdrawiam :?: :!:acha wersja oprogramowania to 0102 dobra czy do kosza bo ja się kompletnie na tym nieznam.
Było A6C5 jest A4B7