[ARK 1.8 150 KM] Problem z silnikiem, traci moc, gaśnie
-
- Forum Audi A6 / A7
[ARK 1.8 150 KM] Problem z silnikiem, traci moc, gaśnie
Witam. jestem właścicielem Audi A6 1.8t 1998 r. Od jakiegoś czasu mam nietypowy problem ponieważ auto podczas jazdy traci moc oraz zdarza mu się zgasnąć. Samochód podczas jazdy był podłączony pod komputer i zero błędów. Auto ma wymienioną pompę paliwa, wyremontowany silnik, wymienione filtry. Zaraz po zgaśnięciu auto odrazu odpala i jedzie dalej. Z góry dziękuję za dobre rady bo niestety czeka mnie kilka długich wyjazdów i niechcę się zdziwić. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez stasiu25_si, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Patryk1981
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Przemek_GDA
- Forum Audi A6 / A7
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
stasiu25_si, skoro gaśnie silnik to gasną też kontrolki na tablicy?
Jeśli tak, to wygląda to na zasilanie. Popatrz jeszcze na kostkę stacyjki. Sporo km, sporo odpalania auta i tyle ma lat. No i na koniec... czy gaśnie z zimnym silnikiem czy gorącym? Może być czujnik temperatury i gruszka podciśnieniowa, ale raczej powinien być błąd z VAGiem.
Jeśli tak, to wygląda to na zasilanie. Popatrz jeszcze na kostkę stacyjki. Sporo km, sporo odpalania auta i tyle ma lat. No i na koniec... czy gaśnie z zimnym silnikiem czy gorącym? Może być czujnik temperatury i gruszka podciśnieniowa, ale raczej powinien być błąd z VAGiem.
Z zasilaniem wszystko ok. Dzieje się to czasami na zimnym a czasami na rozgrzanym silniku. Podczas jazdy przestaje nagle reagować na pedał gazu. I obroty spadają i czasem zanim spadną do zera nagle wraca do normy wszystko albo po prostu gaśnie i po odpaleniu już wszystko jest w normie. Komputer był podłączaczany ale zero błędów. Filtr powietrza wymieniłem na nowy ale dalej ten sam problem