Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ TIP+Q] nie moge rozwiazac problemu z tiptronikiem :(

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
johndere
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP+Q] nie moge rozwiazac problemu z tiptronikiem :(

Post autor: johndere » 12 lis 2018, 13:08

Witam wszystkich
Zaczne od opisania calej sytuacji od poczatku. Samochód stal na postoju z uruchomionym silnikiem skrzynia w pozycji p jakies 30min po czym ruszam skrzynia zaczyna wariować redukować biegi i wpadla w tryb awaryjny. Gdy zajechałem w tym stanie do domu podłączyłem kompa pokazał sie blad 17114 kontrola biegu przełożenia p0730-35-00 błędny współczynnik przełożenia. Postanowiłem wytargać skrzynie i oddalem do regeneracji z podejrzeniem pękniętego kosza okazało sie ze kosz byl caly zostały wymienione tarczki i skrzynia wróciła przy okazji oddalem konwerter do regeneracji wszystko poskladane wczoraj a samochód dalej nie jedzie prosze o pomoc bo juz nie mam sil nerwów i kasy :p dodam ze pan od naprawy skrzyni twierdzi ze sprzęgło zle zrobione. W vcds jak patrzę na wartości skrzyni w grupie 1 to faktycznie obroty na kole zamachowym są ok ale na wyjściu skrzyni idą do 200max i wpada w tryb awaryjny. Co mogę jeszcze sprawdzić przed demontażem tego wszystkiego spowrotem ? Ktos jakies pomysły ?

[ Dodano: 2018-11-12, 13:08 ]
Moze cos w plycie sterującej ma ktos pomysły

Rzeski_STG
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rzeski_STG » 20 lis 2018, 20:20

Może pozycjoner skrzyni nie widzi położenia dźwigni, albo jest źle ustawiony. W sumie wszystko zrobiłeś, najważniejsze sprzęgło. Może być też czujnik obrotów, który jest przykręcony do płyty sterującej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl