Witam Użytkowników.
Problem jak w temacie. Tak, wiem, wielokrotnie poruszany, jednak nigdzie nie spotkałem się z przypadkiem jak mój.
Mój problem polega na tym, że wszystko co było do sprawdzenia zostało sprawdzone VAG`iem. Manetka działa, styki pedałów również, pomiar prędkosci sprawny. Tempomat martwy. Problemy zaczęły się od tego, że czasem odpuszczał nieoczekiwanie, po czym aktualnie nie działa w ogóle.
Dodam, że przeprowadziłem deaktywację/aktywację i nic. Ogólnie VAG nie pokazuje żadnych błędów.
Nie wiem co jeszcze mogę zrobić.... poproszę o sugestie.
Dziękuję z góry za pomoc.
Nie działa tempomat a6 c5 1.9 tdi 110KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Mylisz się, bo sam mam taki przypadek. W manetce jest tasma z chyba 6 pinami. Tasma u mnie jest nadszarpana/przetarta na pinie od tempomatu. W skutek tego, tempomat wylaczal sie samoczynnie przy wlaczaniu lewego kierunkowskazu np podczas zmiany pasa. Jest to spowodowane tym, ze przechylenie manetki w dół naciąga nieco taśmę i nastepuje przerwanie sciezki wewnatrz tasmy. Dopoki nie przechylam manetki to wszystko dziala i tez pokazuje w VAGU ze wszystko niby jest ok. Zanim zaczniesz glębiej modzić to sprawdz najpierw czy aby napewno nie masz podobnego problemu co ja.