A6C7 Brak sygnału dźwiękowego i świetlnego- zamykanie drzwi
A6C7 Brak sygnału dźwiękowego i świetlnego- zamykanie drzwi
Panowie przy otwieraniu drzwi migają światła i jest sygnał dźwiękowy a przy zamykaniu nie. Zdarzyło mi się , że nie zamknąłem samochodu przez brak sygnałów.
W jaki sposób to ustawić i gdzie?
[ Dodano: 2018-05-23, 12:29 ]
Temat nie do ogarnięcia???
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: A6C7 Brak sygnału dźwiękowego i świetlnego- zamykanie dr
O jakim sygnale dźwiękowym mówisz? U mnie przy zamykaniu i otwieraniu drzwi z pilota jest tylko miganie kierunkowskazów.Jedyny dźwięk to ten ryglowania drzwi.Z tego co mi wiadomo oryginalnie nie ma żadnego sygnału dźwiękowego.hektor124 pisze:Panowie przy otwieraniu drzwi migają światła i jest sygnał dźwiękowy a przy zamykaniu nie. Zdarzyło mi się , że nie zamknąłem samochodu przez brak sygnałów.
- qujot
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
jest takie piknięcie i nawet widziałem chyba to w kodowaniu w komforcie ale nie mam teraz dostępu do auta, żeby to sprawdzić
u mnie przy odblokowaniu auta nie ma piknięcia tylko mryga ale przy zablokowaniu i mryga i pika
EDIT:
o chyba mam
u mnie przy odblokowaniu auta nie ma piknięcia tylko mryga ale przy zablokowaniu i mryga i pika
EDIT:
o chyba mam
Kod: Zaznacz cały
4. Beep on lock
Chirp the alarm siren briefly when the alarm activates (ie all doors are closed and the car is locked)
[Select]
[46-Central Conv.]
[Coding - 07]
[Long Coding Helper]
Click on byte 1 and in bit 2 you'll see the selectable option: "Anti-Theft-System: Horn Confirmation active"
Check this option
[Do It!]
-
- Forum Audi A6 / A7
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Znalazłem kodowanie w sieci - miganie kierunków i sygnał klaksonu przy otwieraniu i zamykaniu:
VCDS:
Moduł 46 - Central Conv. / 07 - Coding / Long Coding Helper
Wybierasz:
Byte 6 - zaznaczasz Bit od 0 do 3 - dla migających świateł i dźwięku klaksonu przy otwieraniu auta,
Byte 7 - zaznaczasz Bit od 0 do 3 - dla migających świateł i dźwięku klaksonu przy zamykaniu auta.
Pozdro.
VCDS:
Wybierasz:
Byte 6 - zaznaczasz Bit od 0 do 3 - dla migających świateł i dźwięku klaksonu przy otwieraniu auta,
Byte 7 - zaznaczasz Bit od 0 do 3 - dla migających świateł i dźwięku klaksonu przy zamykaniu auta.
Pozdro.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
Auto ma trąbić jak się zamyka/otwiera :shock:UneeK pisze:Znalazłem kodowanie w sieci - miganie kierunków i sygnał klaksonu przy otwieraniu i zamykaniu:
VCDS:
Wybierasz:
Pozdro.
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
Martin80 pisze:Auto ma trąbić jak się zamyka/otwiera :shock:UneeK pisze:Znalazłem kodowanie w sieci - miganie kierunków i sygnał klaksonu przy otwieraniu i zamykaniu:
VCDS:
Wybierasz:
Pozdro.
Prawdopodobnie tak. Nie mam firmowego alarmu więc nie sprawdzę.