Zawieszenie pneumatyczne
Zawieszenie pneumatyczne
Witajcie mam pytanie czy podnosząc auto np. aby wjechać gdzieś gdzie potrzeba czy ono samo mi się opuści po przekroczeniu jakieś prędkości czy muszę je opuścić sam ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bar
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Po przekroczeniu 100 km/h sam sie obnizy.
Zeby nie zakladac nowego tematu: jak czesto dopuszczalne jest, zeby samochod chwile po odpaleniu i ruszeniu sygnalizowal, zbyt niski poziom zawieszenia? Od zakupu 2 miesiace temu byly 2 przypadki. Ale po nocy czy zostawiony w trybie dynamic czy w podniesionym nic nie opada. I jeszcze 2 sprawa: czy gumowa oslona ze zdjecia od razu do wymiany? Z drugiej strony zmeczona, ale bez dziur. Swoja droga troche zmasakrowana jak na 2015 rocznik?
Zeby nie zakladac nowego tematu: jak czesto dopuszczalne jest, zeby samochod chwile po odpaleniu i ruszeniu sygnalizowal, zbyt niski poziom zawieszenia? Od zakupu 2 miesiace temu byly 2 przypadki. Ale po nocy czy zostawiony w trybie dynamic czy w podniesionym nic nie opada. I jeszcze 2 sprawa: czy gumowa oslona ze zdjecia od razu do wymiany? Z drugiej strony zmeczona, ale bez dziur. Swoja droga troche zmasakrowana jak na 2015 rocznik?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Taki urok nowych samochodow. Po gwarancji zaczynaja sie sypac.vagTDI pisze:Swoja droga troche zmasakrowana jak na 2015 rocznik?
Podczas prawidlowej pracy nie powinienes miec komunikatu o zbyt niskim poziomie zwlaszcza ze jak piszesz samochod nie opada. Jesli amorki/gumy masz juz tak skorowowane to sprawdz czujniki polozenia zawieszenia bo byc moze tez sa skorodowane skad mozesz miec bledy zawieszenia.
A6 C6 --> A7 4G