Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

nowy zamek centralny drzwi kierowcy A6 C6

Elektryka
ODPOWIEDZ
sprunek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

nowy zamek centralny drzwi kierowcy A6 C6

Post autor: sprunek » 21 paź 2018, 20:50

szanowni forumowicze
potrzebuje drobnej porady
niedawno wymienilem zamek w drzwiach kierowcy, jednakze wyskakuje blad ciagle na kompie OBD2
Znalezione bledy
928(0x03A0):70 Jednostka zamykajaca centralnego zamka Po stronie kierowcy Lamp OFF
Sek w tym ze wszystko super dziala, zamek chodzi elegancko, zamyka/otwiera z pilota i tak samo z grota, wszystko poprawnie.
Moze problem lezy w tym ze zostal zmontowany troche inny zamiennik z allegro, co prawda nowka sztuka zamiennik ale inny numer OEM, mianowicie fabryczny, ktory poszedl na smietnik byl 4F1837015 natomiast ten nowy zamiennik to 4F1837015E (z ta literka E).
Jezeli to jest problem ze czesc sie nie zgadza, czy istnieje sposob aby go jakos zadaptowac w VCDS zeby auto traktowalo ten zamek jako wlasciwy. Zeby tego bledu nie bylo po prostu.
Byc moze przez to miedzy innymi tez nie dziala zapamietywanie ustawien fotela dla kluczyka bo ta opcja dzialal, teraz po wymianie przestala.
Juz nie chce mi sie tego znowu rozbierac i wymieniac, reklamowac na wlasciwa czesc, toz to mordega z wymiana tego zamka... if u know what i mean
bardzo prosze o pomoc w temacie ziomy :)

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 21 paź 2018, 21:10

Zamek z końcówką E jest następcą tego bez literki na końcu.

sprunek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sprunek » 21 paź 2018, 21:59

tyle to wiem, jak kazda inna literka, a bez literki to podstawa, no dobra czyli na chlopski rozum wlozylem "ciut nowszy" zamek i teoretycznie samochod nie powieni miec z tym probemu, jednakze nie jest to odpowiedz na moje pytanie, jak to zadaptowac i usunac blad 928 :(
blad nie przeszkadza w dzialaniu ale mentalnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja