[ Dodano: 2018-10-18, 22:19 ]
[APU 1.8 150 KM] Oslona termiczna wydechu
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
[APU 1.8 150 KM] Oslona termiczna wydechu
Mam pytanie do oslon przy koncowych. Jedna jakos wybitnie ma duze ubytki i jest luzna. Jak to ogarnąć? Chcialem odkrecic nakretke to sie rozleciala. Gwintu zostalo malo i nie jest metryczny.... Nie mam jak zdjac wydechu to zostaje majsterkowanie.na przegladzie mi sie przyczepil ze moze odleciec.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
zarzyk, to jest do mocowania, przykręcenia osłony termicznej --> https://www.google.pl/search?biw=1440&b ... XJgvtOivKA albo wkręt mocowania osłony pod silnikiem nakładki ---> https://www.google.pl/search?source=hp& ... CsTPDhkumE
Ogólnie mówiąc... kupić używaną dobrą osłonę, śruby, 'odpalać' wiertarkę i robota.
Ogólnie mówiąc... kupić używaną dobrą osłonę, śruby, 'odpalać' wiertarkę i robota.

- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Jak gwinty masz tak zjechane że niczego nie nakręcisz to możesz spróbowac coś takiego:
Jak dziury w osłonie za duże wyleciały to pod to jeszcze możesz dociąc odpowiednio większa podkładke z blachy alumioniwej. W seacie te osłony miałem montowane właśnie na tych blaszkach a nie na wkrętach i tam własnie docinałem podkładki z blachy alu bo blaszki przeleciały przez skorodowaną osłonę. Trzymało 2 lata bez problemu potem seata sprzedałem więc nie wiem jak dalej.
Jak dziury w osłonie za duże wyleciały to pod to jeszcze możesz dociąc odpowiednio większa podkładke z blachy alumioniwej. W seacie te osłony miałem montowane właśnie na tych blaszkach a nie na wkrętach i tam własnie docinałem podkładki z blachy alu bo blaszki przeleciały przez skorodowaną osłonę. Trzymało 2 lata bez problemu potem seata sprzedałem więc nie wiem jak dalej.