Witam
Czy jest możliwość uruchomienia audi connect i mapy google przez bluetooth telefon Iphon 6S
W gnieździe SIM auta wszystko działa a przez bluetooth nie działa
próbowałem iPhone 6 s i Huawei Mate 10 lite
Audi connect
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Mam podobne pytanie, moja mmi nie ma wejścia na kartę sim, czy jest taka możliwość żeby udostępnić internet z telefonu po bluetooth?. W zielonym menu aktywowałem parę funkcji, teraz w głównym menu mam ikonę audi connect a w nawigacji w zakładce pojawiło się google earth tylko że jest szare(nie aktywne). Wydaje mi się że trzeba jeszcze coś przestawić w zielonym menu, tylko co? 

Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno
Tak ale tylko w przypadku kied telefon jest sparowany z MMi przez bluetooth poprzez profil zdalnej karty SIM w telefonie. Wtedy MMI przejmuje kontrole nad karta SIM w telefonie i poza kontaktami i SMS udostepnia tez internet. Niestety w wielu iPhonach profil zdalnej karty SIM nie jest dostepny. Ja mam Galaxy S4 i taki profil jest dostepny.arczi0044 pisze:czy jest taka możliwość żeby udostępnić internet z telefonu po bluetooth?
A6 C6 --> A7 4G
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Skrzynia: S-tronic
Napisz co i jak, bo można ten myk wypróbować na różnych telefonacharczi0044 pisze:W zielonym menu aktywowałem parę funkcji, teraz w głównym menu mam ikonę audi connect a w nawigacji w zakładce pojawiło się google earth tylko że jest szare(nie aktywne). Wydaje mi się że trzeba jeszcze coś przestawić w zielonym menu, tylko co?
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Skrzynia: Manual
Sprawdzałem na 3 modelach tel. Android Miui i lipa, nie działa, w tel. jest opcja udostępnienia internetu przez bluetooth i nie działa. Na spokojnie opiszę co zmieniałem w zielonym menu, trochę tam mieszałem i z pomieści nie pamiętam wszystkiego 

Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2016
- Moje auto: S6 C7
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Re: Audi connect
Czyli się nikt nie dowiedział co trzeba pozmieniać w zielonym menu żeby uruchomić audi connect