Lusterko boczne
Lusterko boczne
Witam, mam pytanie boczne lusterko w mojej C6 rozkłada się raz na jakiś czas podczas odpalenia auta do samego końca przez co muszę wychodzić i ręcznie przywracać je do normalnej pozycji... Rozkręcałem cały mechanizm i boleć wychodzi jest poprostu delikatnie pęknięty plastik od spodu lusterka... Teraz moje pytanie czy jest możliwość na chwilę odłączyć jakoś lusterko żeby się nie rozkładało a gdy w mojej okolice trafi się jakieś dobre i sprawdzę że jest ok wtedy zmienię... Może można odłączyć jakoś bezpiecznik od rozkładania ewentualnie odpiąć jakiś kabel tylko od tego lusterka 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzesiek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Tak, to możesz czekać wiesz do kiedy......
Nowe, to zupełnie bez sensu. Ja kupowałem na allegro. Kiedyś do A4, niedawno komplet do A6, a w zeszłym tygodniu lewe również do A6, bo poprzedni właściciel uszkodził silniczek i nie składało się.
Za każdym razem nie miałem problemu ze stanem technicznym. Aczkolwiek jakieś duperele musiałem użyć z mojego lusterka.
Koszt to +- 400 zł sztuka. Ale więcej jest do prawej strony.
Mówiłem o wtyczce lusterka, żeby ją całkowicie wypiąc z modułu, ale wówczas nie będzie Tobie działało sterowanie, podgrzewanie i co tam jeszcze masz za opcje.
Póki nie ma mrozów, to ogrzewanie nie jest potrzebne, a ustawić można ręcznie. Przynajmniej nie będziesz musiał wyskakiwać z auta i "prostować" luterka.
[ Dodano: 2018-10-14, 14:05 ]
Tak odnośnie przełożenia - nie jest problemem. Spisujesz piny i kolory przewodów, wypinasz piny z kostki, przeciągasz przewód i wpinasz piny.
Zanim jednak wepniesz piny, sprawdź, czy szyba się dobrze otwiera i zamyka. Przy montażu do mojej poprzedniej A6 składanych lusterek w jednym źle przeprowadziłem przewód i haczył o szybe, więc musiałem ponownie wypinac piny i przeciągać przewód.
Powodzenia, jeśli bedziesz miał pytanie, to wal smiało

Nowe, to zupełnie bez sensu. Ja kupowałem na allegro. Kiedyś do A4, niedawno komplet do A6, a w zeszłym tygodniu lewe również do A6, bo poprzedni właściciel uszkodził silniczek i nie składało się.
Za każdym razem nie miałem problemu ze stanem technicznym. Aczkolwiek jakieś duperele musiałem użyć z mojego lusterka.
Koszt to +- 400 zł sztuka. Ale więcej jest do prawej strony.
Mówiłem o wtyczce lusterka, żeby ją całkowicie wypiąc z modułu, ale wówczas nie będzie Tobie działało sterowanie, podgrzewanie i co tam jeszcze masz za opcje.
Póki nie ma mrozów, to ogrzewanie nie jest potrzebne, a ustawić można ręcznie. Przynajmniej nie będziesz musiał wyskakiwać z auta i "prostować" luterka.

[ Dodano: 2018-10-14, 14:05 ]
Tak odnośnie przełożenia - nie jest problemem. Spisujesz piny i kolory przewodów, wypinasz piny z kostki, przeciągasz przewód i wpinasz piny.
Zanim jednak wepniesz piny, sprawdź, czy szyba się dobrze otwiera i zamyka. Przy montażu do mojej poprzedniej A6 składanych lusterek w jednym źle przeprowadziłem przewód i haczył o szybe, więc musiałem ponownie wypinac piny i przeciągać przewód.
Powodzenia, jeśli bedziesz miał pytanie, to wal smiało