Polerowanie po woskowaniu
Polerowanie po woskowaniu
Ostatnio dostałem polerkę na gniazdko 12v (samochodowe). Co myślicie aby ją użyć do polerowania nałożonego wosku? Wydaję się że znacznie przyśpieszy to robotę.
Delikatnie i to bardzo delikatnie mówiąc ta polerka jest do dupy :D według opisu ma miec 3500obr/min ale jak ma z 100 to będzie dobrze... W sumie co się spodziewać z gniazdka samochodowego 12V...
Co do wosku Collinite 476s to jest super. Polerowanie po 5-10min po nałożeniu i bardzo łatwo się poleruje. Wydajność myślę że starczy jeszcze na 2 razy co najmniej
Zobaczymy jak długo wytrzyma (zrobiłem cleanerem przed woskowaniem) więc mam nadzieję że przetrwa gdzieś 3-4 miechy jak piszą na innych forach :P
Co do wosku Collinite 476s to jest super. Polerowanie po 5-10min po nałożeniu i bardzo łatwo się poleruje. Wydajność myślę że starczy jeszcze na 2 razy co najmniej
-
maciekpkow
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Maciek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Z tą "polerką" to cała prawda, szkoda czasu.darksead pisze:Delikatnie i to bardzo delikatnie mówiąc ta polerka jest do dupy :D według opisu ma miec 3500obr/min ale jak ma z 100 to będzie dobrze... W sumie co się spodziewać z gniazdka samochodowego 12V...
Co do wosku Collinite 476s to jest super. Polerowanie po 5-10min po nałożeniu i bardzo łatwo się poleruje. Wydajność myślę że starczy jeszcze na 2 razy co najmniejZobaczymy jak długo wytrzyma (zrobiłem cleanerem przed woskowaniem) więc mam nadzieję że przetrwa gdzieś 3-4 miechy jak piszą na innych forach :P
Co do wosku to fak fajnie się aplikuje i poleruje ale ma mega wadę: strasznie przyciąga kurz.
Zdecydowanie lepszym woskiem i pod wzdględem wizualnym i trwałości jest ten od fusso coat99.