Witam.
Mam pytanie. Czy ktoś z was zmieniał oprogramowanie w skrzyni Audi A6 C6 rok 2005 - ZF
Mam obecnie wersje (końcówka 30) z tego co analizowaliśmy z gościem od takich rzeczy to jest wersja 40 i wersja 50. Wiadomo jak są jakieś problemy ze skrzynią producent zaleca zwiększenie wersji - zastanawia mnie czy ktoś to potwierdzi
I jeszcze jedno. Jeżeli w czasie wgrywania oprogramowana wywaliło błąd (czyli cześć wersji 30 wykasował - 6% a nie zdażył wgrać nowej to teraz mamy wersje 30 ale nie ma pełnych danych - czt ktoś się spotkał z takim tematem - obja taki że zablokowana skrzynia :P
audi a6 c6 3tdi- zmiana oprogramowania skrzyni
Temat ogarnięty - zainstalowany najnowszy soft a przy okazji powrót do fabrycznego softu silnika - wcześnejsza mapa zalewała go za dużo :Pcarlos777 pisze:Wywaliłes soft na plecy.
Jakim sprzętem aktualizowałeś i jakiego pliku użyłeś?
Sgo,rtf,bin?
Ale od jakiegoś czasu walczę z innym tematem. Mianowicie - wymianiełem jakiś czas temu hydrokinetyk wachlował obrotami i trząsl buda jak poczuł górkę - kupiłem regenerowany - i przez jakiś czas było ok - a teraz wróciły problemy z wibracjami budy jak się jedzie na wysokim biegu a nie za szybko. Jak się gazuje i peły gaz to jest ok :P
i teraz zastanawia mnie :
1 - czy to wina konwentera - ile można wymieniać?
2 - myślałem ze to wina softu silnika - zmieniony na org nie pomogo
3 - myslalem ze stara wersja softu skrzyni - nie pomogło