1,9 TDI 130 KM + chip? Ktoś tym jeździł?
No ja mam chipa w 131km orginalna moc wykazana seri na hamowni V-tech 154km po chipie 179 km ,auto rakieta ale są minusy turbina padła po miesiącu odkreciła sie nakretka,także chip 1400zł naprawa po chipie 2000zł takze droga impreza ,niby pomiary na hamowni niby testy drogowe niby nic nie miało się stać a jednak ,powiem tak nawed jak jest potęcjął 180km to nie róbcie więcej niż 170 km ,teraz tyle mam i jest od roku ok,turbina przy mocy 180km powinna mieć już lepsze chłodzenie wiekszy intercooler,a jak to wymiata to zapraszam na mój kanął

ogólnie te jednostki wykazują i tak większą moc niż niby mają czyli praktycznie żaden 131 km nie ma tyle ma więcej średnio według v-tech 144km ,ale zdążają sie rodzynki tak jak mój 154km ale te rodzynki są mniej podatne na modyfikacje bo w serii są już mocne moja rada chip tak ale od 165km-170km w zupełności starczy i autko dłużej pojeździ,mi nie pomogło nawet dbanie o turbinę czyli wyłączanie silnika po intensywnej jeździe po minimum 3 minutach,180km to za dużo dla tej turbinki 

Kolego - moim zdaniem nie ma takiej opcji -żebyś miał 154 KM w serii ! Między bajki to wkleić - Pokaż wykres może będzie coś widać - jakie są możliwości:
1. Hamownia Vtechu - ustwiona za wysoko i po prosu kłamie !
2. Hamownia nie kłamie - miałeś problem z geometrią turbiny i stąd wysoki wynik - ładowała za dużo w górnym zakresie obrotów ( pmiętajmy że max KM są oosiągane przy 4000obr.) To też mogłoby tłumaczyć szybkie zniszczenie turbo po podniesieniu ciśnienia i dawek paliwa.
3. Hamownia nie kłamie - ale miałes już lekkiego wirusa zapodanego - osobiście wątpię ale jakbyś miał ori soft albo logi dynamiczne z przed roboty - to bym Ci powiedział na 100%
1. Hamownia Vtechu - ustwiona za wysoko i po prosu kłamie !
2. Hamownia nie kłamie - miałeś problem z geometrią turbiny i stąd wysoki wynik - ładowała za dużo w górnym zakresie obrotów ( pmiętajmy że max KM są oosiągane przy 4000obr.) To też mogłoby tłumaczyć szybkie zniszczenie turbo po podniesieniu ciśnienia i dawek paliwa.
3. Hamownia nie kłamie - ale miałes już lekkiego wirusa zapodanego - osobiście wątpię ale jakbyś miał ori soft albo logi dynamiczne z przed roboty - to bym Ci powiedział na 100%
** WWW.DIESEL-TUNING.PL ** chiptuning / hamownia BRODNICA
Passat AVF 160 KM / 370 Nm
Passat AVF 160 KM / 370 Nm