Podpinam sie czy ktos wie jak wylaczyc to pikanie po otwarciu drzwiMaRsXzU pisze:Da się na stałe wyłączyć to wredne pikanie przy otwartych drzwiach kierowcy i włączonym silniku?
Gaszenie silnika otwarciem drzwi kierowcy wyłączone już.

leshek pisze:Znalazłem kodowanie dezaktywacji START/STOP
wcześniej nie znalazłem tego na forum, a bardzo mi tego brakowało
Moj model A6C7 2014 3.0diesel:
Select Contol Module 09
Go to Security Access
Type 20113 and Login
Select “Adaption - 10”
Select Channel 34 and read
ja miałem wartość po przeczytaniu fabrycznie 20
Start Stop as Per Default after each ignition. On to off
Reduce the number by 4 (Effectively Bit 2 to 0)
Start Stop with Memory Function (Like the video)
Change the number to 32 (Effectively Bit 5 to 1)
Start Stop with inverted display (LED on switch is opposite)
Change the number to 64 (Effectively Bit 6 to 1)
Once you’ve chosen your settings, TEST and SAVE. I would then shut the car down for 5 mins and then admire your handy work.
zmieniłem wartość na 32 i teraz system zapamiętuje ostatnie ustawienie włącznika START/STOP
przy kolejnym uruchomieniu pojazdu
pzdr
Leszek
Do aktualnej wartości dodajesz 32.seba.79 pisze:leshek pisze:Znalazłem kodowanie dezaktywacji START/STOP
wcześniej nie znalazłem tego na forum, a bardzo mi tego brakowało
Moj model A6C7 2014 3.0diesel:
Select Contol Module 09
Go to Security Access
Type 20113 and Login
Select “Adaption - 10”
Select Channel 34 and read
ja miałem wartość po przeczytaniu fabrycznie 20
Start Stop as Per Default after each ignition. On to off
Reduce the number by 4 (Effectively Bit 2 to 0)
Start Stop with Memory Function (Like the video)
Change the number to 32 (Effectively Bit 5 to 1)
Start Stop with inverted display (LED on switch is opposite)
Change the number to 64 (Effectively Bit 6 to 1)
Once you’ve chosen your settings, TEST and SAVE. I would then shut the car down for 5 mins and then admire your handy work.
zmieniłem wartość na 32 i teraz system zapamiętuje ostatnie ustawienie włącznika START/STOP
przy kolejnym uruchomieniu pojazdu
pzdr
Leszek
Witam, ale powyższe kodowanie to nie to samo co kodowanie ze strony 5 z nr 25. To w końcu jak jest. Żeby zrobić "Start Stop with memory funkcion"trzeba do aktualnej wartości dodać 32 czy ją zmienić na wartość 32??
To nie takie proste. Każdy bit ma swoją wartość i jeśli właściwy bit (5) jest już zapalony - to "dodanie w ciemno 32" spowoduje zgaszenie bitu 5 i zapalenie bitu 6Martin80 pisze:Do aktualnej wartości dodajesz 32.
Ja zrobiłem tak samo i też zadziałało, damos - niewiele z tego rozumiem, jak to przeliczać??Martin80 pisze:Ja miałem fabrycznie ustawiona wartośc 20 - dodałem 32 - wiec teraz mam ustawione 52 i zapamiętuje ustawienia start/stop
Uważasz, ze mam źle wpisana wartość ?
Nie. Ty zrobiłeś dobrze. Nie miałeś ustawionego bitu nr 5. Teraz masz 52 - czyli bity: 2,4 i 5.Martin80 pisze:Ja miałem fabrycznie ustawiona wartośc 20 - dodałem 32 - wiec teraz mam ustawione 52 i zapamiętuje ustawienia start/stop
Uważasz, ze mam źle wpisana wartość ?
Chyba 32? Bo 33 oznacza zapalone bity 0 oraz 5.seba.79 pisze:Jeżeli wpiszemy wartość 33 to wynika z tego, że zapalony bit 5 i tyle
seba.79 pisze:niewiele z tego rozumiem, jak to przeliczać??