Przednie lampy skrętne > zmiana na nieskrętne ale polift
Przednie lampy skrętne > zmiana na nieskrętne ale polift
Witam wszystkim,
gryzę się ostatnio z myślami ponieważ mam w aucie aktualnie lampy Bi xenon skrętne które chciał bym zmienić na poliftowe z ledami. Lampy kupiłem okazyjnie lecz uwalone są ledy tak więc czeka mnie ich rozpoławianie. Moje pytania:
Czy można zmienić lampy skrętne na nieskrętne, czeka mnie tylko kodowanie czy jakaś zmiana w wiązce ?
A może
a) przełożyć moje skrętne soczewki do nowych lamp ?
b) założyć soczewki BI LED firmy Koito ?
Koszta czekaja mnie podobne bo wypadało by w soczewkach skrętnych od razu zregenerować odbłyśniki + nowe xenony + przetwornice bo mam tylko stary typ do D2S
Pomożecie ?
Dzięki HEYYYYYY!!
gryzę się ostatnio z myślami ponieważ mam w aucie aktualnie lampy Bi xenon skrętne które chciał bym zmienić na poliftowe z ledami. Lampy kupiłem okazyjnie lecz uwalone są ledy tak więc czeka mnie ich rozpoławianie. Moje pytania:
Czy można zmienić lampy skrętne na nieskrętne, czeka mnie tylko kodowanie czy jakaś zmiana w wiązce ?
A może
a) przełożyć moje skrętne soczewki do nowych lamp ?
b) założyć soczewki BI LED firmy Koito ?
Koszta czekaja mnie podobne bo wypadało by w soczewkach skrętnych od razu zregenerować odbłyśniki + nowe xenony + przetwornice bo mam tylko stary typ do D2S
Pomożecie ?
Dzięki HEYYYYYY!!
Borykam się własnie z bardzo podobnym problemem. Zamieniłem własnie lampy skrętne na bezskretne, bo po małej stłuczce nie opłacało mi się naprawiać starych. I teraz problem jest z samopoziomowaniem. Wywala błąd na desce i nie można ich zakodować. Nie wiadomo dokładnie z czym problem, czy może moduł trzeba zmienić, a jeśli tak to na jaki - gdzieś czytałem, że znajduje się on za schowkiem, ale nadal pytanie z jakim współdziałają xenony bezskrętne. Serwis Audi wspaniałomyślnie zaproponował jedynie powrót do oryginalnych skrętnych
.
Ale, że trochę własnie czytałem już na ten temat i zdązyłem się poorientować, to te skrętne mają z boku obudowy moduły przykręcone i kostką połączone sa z instalacją wewnątrz lampy. Bezskretne z kolei mają miejsce do przykręcenia modułów ale miejsce na kostkę jest zaślepione więc przypuszczam, że nie mają też instalacji wewnątrz. Więc to nie tylko wymiana soczewek jak widzisz
Ktoś to ogarniaaa? HELP

Ale, że trochę własnie czytałem już na ten temat i zdązyłem się poorientować, to te skrętne mają z boku obudowy moduły przykręcone i kostką połączone sa z instalacją wewnątrz lampy. Bezskretne z kolei mają miejsce do przykręcenia modułów ale miejsce na kostkę jest zaślepione więc przypuszczam, że nie mają też instalacji wewnątrz. Więc to nie tylko wymiana soczewek jak widzisz

Ktoś to ogarniaaa? HELP
A czy możesz poratować jakimś linkiem? Allegro? Cokolwiek? I gdzie on się znajduje? Wymiana modułu i kodowanie załatwi sprawę?
np. taki? https://allegro.pl/audi-a6-c6-07r-3-2-f ... 04076.html
np. taki? https://allegro.pl/audi-a6-c6-07r-3-2-f ... 04076.html
No to grubo
Wątpie żeby ktoś to ogarnął w mojej mieścinie...
Bo znalazłem jeszcze kostkę z wtyczką
https://allegro.pl/modul-sterownik-swia ... 28324.html
ale jak rozumiem, z tego co napisałeś, to nie wystarczy tylko połączyć kabli z auta z tą wtyczką tylko trzeba jeszcze przy lampach kombinować? Bo różnice w wejściu na wtyczkę między ASF i LWR od razu widać. A może możesz polecić kogoś w Radomiu/okolicach, kto potrafiłby to ogarnąć? Z góry dzięki za zainteresowanie tematem i podpowiedzi

Bo znalazłem jeszcze kostkę z wtyczką
https://allegro.pl/modul-sterownik-swia ... 28324.html
ale jak rozumiem, z tego co napisałeś, to nie wystarczy tylko połączyć kabli z auta z tą wtyczką tylko trzeba jeszcze przy lampach kombinować? Bo różnice w wejściu na wtyczkę między ASF i LWR od razu widać. A może możesz polecić kogoś w Radomiu/okolicach, kto potrafiłby to ogarnąć? Z góry dzięki za zainteresowanie tematem i podpowiedzi

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Heh, w sumie to jedyny opłacalny odcinek, pozostałe to jakiś rozbój w biały dzień
Na razie chyba na szczęście nie będę musiał korzystać, bo znalazłem kogoś kto ogarnie ten temat u mnie w mieście. Tylko bardzo tajemniczy był i nie chciał powiedzieć jak, za to powiedział za ile - 200 - 250zł.
I teraz dwa pytania: czy cena adekwatna do usługi. I czy na nie ma na pewno konieczności ingerencji w konstrukcję lamp, jedynie samo grzebanie przy kostkach? Bo w poprzednich lampach ktoś się bawił w rozbieranie i parowały, co mnie strasznie wk... urzało

I teraz dwa pytania: czy cena adekwatna do usługi. I czy na nie ma na pewno konieczności ingerencji w konstrukcję lamp, jedynie samo grzebanie przy kostkach? Bo w poprzednich lampach ktoś się bawił w rozbieranie i parowały, co mnie strasznie wk... urzało

Wywala błąd poziomowania świateł. Nie da się zaprogramować, no i tym samym samopoziomowanie nie działa. W moim wypadku po kalkulacjach i podliczeniu kosztów lepiej gdy kupię lampy skretne (takie jakie były oryginalnie). Pytanie tylko, czy każda skrętna lampa biksenonowa będzie pasowała, czy też trzeba jakoś dobierać pod moduł. Bo zauważyłem, że sporo numerów jest i już zgłupiałem...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.5 V8 520KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Przednie lampy skrętne > zmiana na nieskrętne ale polift
Witam,
mam podobny problem bi xenony skretne przedlift zostaly zmienione na nieskretne polift, nie zostały wymienione moduły. Nie działają mi obecnie światła długie.
Możecie kogoś polecić w okolicach Warszawy kto to ogranie?
mam podobny problem bi xenony skretne przedlift zostaly zmienione na nieskretne polift, nie zostały wymienione moduły. Nie działają mi obecnie światła długie.
Możecie kogoś polecić w okolicach Warszawy kto to ogranie?